0

Salat af perlebyg, agurk, porrer og ærter med tørrede tranebær og rygeostcreme

Hovedingrediens:
Grøntsager
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Kog perlebyggen mør som anvist på pakken og lad den køle af.

Flæk agurken på langs, skrab den bløde kerne væk og snit kødet i fine små tern. Trim og rens porren og snit den i tynde skiver.

Vend perlebyg, agurk, porre, ærter, tranebær, meget gerne masser af finthakket dild, 3 spsk. citronsaft, 3 spsk. olie, salt og peber sammen og smag til. Lad salaten trække 15 min. på køl.

Pisk imens rygeost, mayonnaise og cremefraiche sammen og smag til med salt, peber og citronsaft. Server salaten med rygeostcremen og fx et stykke stegt kylling, fisk eller en god grov grillpølse til.

Bonusinfo

Rygeosten er den eneste ægte danske ost, der ikke er inspireret fra udlandet. Ostetypen har sin start på Fyn i 1800-tallet, hvor den blev lavet ude på mange gårde. Dette er også årsagen til at det ofte kaldes “Fynsk Rygeost”. Nogle mener, at rygeosten dog kan spores helt tilbage til vikingetiden. Denne gamle danske specialitet har Gundestrup Mejeri specialiseret sig i at producere.

Striberne på osten stammer fra den rist, som osten ligger på mens den ryges.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?