0

Salatskåle med tomatsalsa, frisk mozzarella og pesto (4 pers.)

Hovedingrediens:
Grøntsager
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter

Fremgangsmåde

Skær tomaterne i små tern, hak rødløget fint og pres hvidløget. Vend det hele hurtigt sammen med lidt olie, salt og peber og lad det trække 10 min. Skær mozzarellaen i skiver og skyl salaten. Læg salatbladene i en cirkel på en tallerken, så de ligger med hulningerne opad (som små skåle), og læg 2 skiver mozzarella ned i bunden af hver. Kom en skefuld tomatsalsa på, krydr med lidt salt og peber og dryp med olie og balsamico. Top med en klat pesto og server straks som snack eller som tilbehør til fisk, kød eller fjerkræ.

Kommentarer og forslag til opskriften

Bonusinfo

Vores basilikum pesto er lavet ud fra klassiske traditioner med et lille tvist. Idet at osten der er brugt er en Pecorino Romano DOC (fåremælksost) i stedet for den mere traditionelle parmesanost.

Pestoen laves af det lille familiefirma Bio Organica Italia i Syditalien, et økologisk og biodynamisk landbrug med egen produktion af færdigvarer som oliven, soltørrede tomater, artiskokker, pestoer og tapanader. Stedet ejes og drives af de 3 brødre Gaudiano.