Jeg laver både gulerødder og kartofler i ovnen, men vil du ikke have dem stegt, kan du sagtens koge dem i stedet.
Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.
Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.
Tænd ovnen på 220 grader, gerne varmluft.
Skær kartoflerne i mundrette chunks, vend dem med olivenolie, og læg dem på en bageplade på bagepapir.
Skrub eller skræl gulerødderne (flæk dem evt.), og læg dem ved siden af kartoflerne (eller på en plade for sig). Dryp også dem med olivenolie, og bag begge dele i 25-30 min.
Skær filet a la mørbrad i aflange skiver, så der er en skive pr. pers., og bank dem flade med en kødhammer eller bagsiden af en stor kokkekniv.
Tryk kødet godt ned i raspen, så det bliver helt dækket (du kan evt. vende det i mel først og derefter i pisket æg eller mælk).
Steg schnitzlerne i olivenolie og smør ved middel varme på en stor pande i ca. 4-6 min. på hver side, alt efter hvor tykke de er. Krydr med salt og peber.
Rør creme fraiche med lidt revet hvidløg, salt og peber.
Snit forårsløg fint, og skær citronen i tykke skiver.
Skræl og riv peberrod fint.
Anret creme fraiche på et fad, og top med bagte gulerødder og spicy nigella.
Anret schnitzel med citronskiver, kapers og revet peberrod, og kartoflerne med et drys forårsløg, og servér straks.
Spicy nigella & sesam indeholder:
33% nigellafrø, 33% hvid sesamfrø og 33% tørret chiliflager
Kundekommentarer ()