0
Sesamstegt laks med nudelsalat og gomadressing

Sesamstegt laks med nudelsalat og gomadressing

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Skær laksen ud i stykker på omtrent 4×4 cm. Krydr med salt og vend dem i sesamfrø. Steg laksen sprød i en pande med olien. Den skal stege 2-3 min per side (alle 4 sider).

Gomadressing

3 spsk ristede sesamfrø

1½ spsk rørsukker

1 spsk hvidvinseddike

1 spsk lys soja

1 spsk sesamolie

3 spsk mayonnaise

evt lidt vand

Kom sesamfrø i en morter og mal dem til de fleste frø er knust. Bland med de øvrige ingredienser. Brug evt en smule vand, hvis du synes konsistensen er for tyk.

Salat

270-300 g udonnudler (svarende til en pakke)

100 g grønne bønner

½ blomkål

½ fennikel

1 rød chili

Kog nudlerne efter pakkens anvisning. Det er ikke nødvendigt at salte vandet, da udonnudler normalt allerede er tilsat salt.

Nip bønnerne og flæk dem. Jeg bruger en beanslicer til formålet. Kom bønnerne i gryden med nudlerne i 5-7 minut af deres kogetid og sigt vandet fra både nudler og bønner. Skyl med koldt vand og lad det dryppe af.

Skær blomkålen i meget tynde skiver – jeg bruger et mandolinjern, du kan også bruge en foodprocessor. Gør det samme med fenniklen. Hak chilien.

Bland grøntsager og nudler i en stor salatskål og server sammen med den sprødstegte sesamlaks og gomadressing.

Læs mere på Miras Blog HER

Bonusinfo

ASC er en globalt anerkendt mærkningsordning, som sikrer, at fiskeopdræt foregår på en sund og ansvarlig måde. ASC-mærkede fisk har gennemgået en streng kontrol af hele forsyningskæden og af arbejdsforholdene ved den enkelte aquakultur. ASC ønsker at sikre forbrugerne et miljøvenligt og socialt ansvarligt valg af opdrættede fiskeprodukter.

 

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?