0
Simpel kylling i karry med citrongræs og aubergine

Simpel kylling i karry med citrongræs og aubergine

Hovedingrediens:
Fjerkræ
Sæson:
Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter
Opskriftstype:
Slankemad
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
0 min.
Lad os starte med

Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.

Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.

perlespelt
1 min.
Kog spelten

Kom spelten i en kasserolle med rigeligt vand og et skud salt. Lad dem koge stille og roligt under låg ca. 20 min., til de er møre.

løghvidløgmadras karry
5 min.
Hak løgene

Varm en gryde op ved middel varme.

Hak løg og hvidløg fint, og overfør til gryden med 1 spsk. olie pr. person.

Lad det simre under jævnlig omrøring i 5 minutters tid.

Tilsæt karryen og lad det riste yderligere 1 minut under omrøring.

kyllingebryst
10 min.
Skær kyllingen

Skær kyllingen i ca. 2x2 cm tern, og krydr med salt.

kokosmælkcitrongræs
15 min.
Rør sovsen

Hæld kokosmælken i gryden med løgene, og få det op at simre. Bank lidt på citrongræsset, og kom det i gryden. 

aubergine
20 min.
Tilsæt aubergine

Skær aubergine i små tern, og tilsæt til kokosmælken sammen med kyllingen. Lad det simre, indtil det er helt mørt.

Smag sovsen til med salt og peber.

30 min.
Anretning

Fordel spelten i skåle, og servér kyllingen til.

Bonusinfo

Madras karry indeholder: 30% gurkemeje , 20% spidskommen, 15% sennepskorn, 15% korianderfrø, 5% sort peber, 5% karryblade, 5 % Chili 5% ingefær

Næringsindhold pr. person:

Energi:
590 kcal
Fedt:
30,1 g
heraf mættede fedtsyrer:
20,3 g
Kulhydrat:
39,5 g
heraf sukkerarter:
7,7 g
Kostfibre:
8,3 g
Protein:
37,5 g

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?