Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.
Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.
Kom spelten i en kasserolle med rigeligt vand og et skud salt. Lad dem koge stille og roligt under låg ca. 20 min., til de er møre.
Varm en gryde op ved middel varme.
Hak løg og hvidløg fint, og overfør til gryden med 1 spsk. olie pr. person.
Lad det simre under jævnlig omrøring i 5 minutters tid.
Tilsæt karryen og lad det riste yderligere 1 minut under omrøring.
Skær kyllingen i ca. 2x2 cm tern, og krydr med salt.
Hæld kokosmælken i gryden med løgene, og få det op at simre. Bank lidt på citrongræsset, og kom det i gryden.
Skær aubergine i små tern, og tilsæt til kokosmælken sammen med kyllingen. Lad det simre, indtil det er helt mørt.
Smag sovsen til med salt og peber.
Fordel spelten i skåle, og servér kyllingen til.
Madras karry indeholder: 30% gurkemeje , 20% spidskommen, 15% sennepskorn, 15% korianderfrø, 5% sort peber, 5% karryblade, 5 % Chili 5% ingefær
Kommentarer og forslag til opskriften