0
Simpel kylling i karry med citrongræs og aubergine

Simpel kylling i karry med citrongræs og aubergine

Hovedingrediens:
Fjerkræ
Sæson:
Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter
Opskriftstype:
Slankemad

Fremgangsmåde

Skjul tidslinje
0 min.
Lad os starte med

Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.

Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.

perlespelt
1 min.
Kog spelten

Kom spelten i en kasserolle med rigeligt vand og et skud salt. Lad dem koge stille og roligt under låg ca. 20 min., til de er møre.

løghvidløgmadras karry
5 min.
Hak løgene

Varm en gryde op ved middel varme.

Hak løg og hvidløg fint, og overfør til gryden med 1 spsk. olie pr. person.

Lad det simre under jævnlig omrøring i 5 minutters tid.

Tilsæt karryen og lad det riste yderligere 1 minut under omrøring.

kyllingebryst
10 min.
Skær kyllingen

Skær kyllingen i ca. 2x2 cm tern, og krydr med salt.

kokosmælkcitrongræs
15 min.
Rør sovsen

Hæld kokosmælken i gryden med løgene, og få det op at simre. Bank lidt på citrongræsset, og kom det i gryden. 

aubergine
20 min.
Tilsæt aubergine

Skær aubergine i små tern, og tilsæt til kokosmælken sammen med kyllingen. Lad det simre, indtil det er helt mørt.

Smag sovsen til med salt og peber.

30 min.
Anretning

Fordel spelten i skåle, og servér kyllingen til.

Kommentarer og forslag til opskriften

Bonusinfo

Madras karry indeholder: 30% gurkemeje , 20% spidskommen, 15% sennepskorn, 15% korianderfrø, 5% sort peber, 5% karryblade, 5 % Chili 5% ingefær

Bonusinfo

EVOO står for Extra Virgin Olive Oil og er den højeste kvalitet inden for olivenolie. Den fremstilles udelukkende ved mekanisk, kold presning uden brug af varme eller kemikalier og har en meget lav syregrad. Det giver en ren, frugtig smag med noter af græs, artiskok, mandel eller peber – afhængigt af olivensort og høsttidspunkt. EVOO bruges traditionelt i Middelhavskøkkenet både rå og til madlavning og bidrager med sunde fedtsyrer og naturlige antioxidanter.

3 fun facts om EVOO

  1. Den let bitre og pebrede fornemmelse i halsen er et kvalitetstegn og skyldes polyfenoler – de samme antioxidanter, der gør olien sund.

  2. Tidligt høstede, grønne oliven giver mindre olie, men markant mere smag og flere antioxidanter end sent høstede, modne oliven.

  3. En god EVOO er mere varmestabil, end mange tror, fordi dens antioxidanter beskytter fedtet – den kan derfor godt bruges til moderat stegning uden problemer.

Næringsindhold pr. person:

Energi:
590 kcal
Fedt:
30,1 g
heraf mættede fedtsyrer:
20,3 g
Kulhydrat:
39,5 g
heraf sukkerarter:
7,7 g
Kostfibre:
8,3 g
Protein:
37,5 g