Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.
Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.
Pil og skær løgene i fine tern. Skær peberfrugt i større tern. Skræl og skær strimler af gulerødder (brug gerne et mandolinjern).
Kog nudlerne efter anvisning på pakken. Hæld kold vand over dem så de er kølet helt af. Kom dem i en sigte.
Start med at opvarme din wok på høj varme. Slå æggene ud i wokken, rør rundt, og steg det til det er færdigt. Tag ægget op og sæt det til side. Tør wokken af med et køkkenrulle, så der ikke er rester tilbage.
I samme wok tilsætter du løg. Steg dem let i lidt olie, inden du tilsætter skinke, rød peberfrugt og til sidst gulerødderne. Når alle grøntsager er tilberedt, tilsættes karry (brug det halve her) og salt. Tag det hele op og sæt til side.
Mariner rejerne kort i lidt neutral olie og tamari soya sauce (brug 1/3 her). Opvarm wokken igen og steg rejerne hurtigt, indtil de er delvist tilberedte. Tag dem op og sæt til side.
Tør wokken af igen og varm lidt olie op. Tilsæt de kogte risnudler og steg dem i cirka 30 sekunder. Hæld det sidste soyasauce, det sidste karrypulver og en smule salt over nudlerne. Sørg for at skrabe bunden af wokken med en spatel for at undgå, at nudlerne klistrer.
Bland det hele godt sammen i wokken og varm det igennem i 1 minut på hør varme.
Tag wokken af varmen og dryp med sesamolie. Server straks.
Velbekomme!
Madras karry indeholder: 30% gurkemeje , 20% spidskommen, 15% sennepskorn, 15% korianderfrø, 5% sort peber, 5% karryblade, 5 % Chili 5% ingefær
Kundekommentarer ()