Mayonnaise: Kom æggeblomme, sennep, eddike og lidt salt i en foodprocessor og kør det sammen. Tilsæt den neutrale olie i en tynd stråle, til der formes en tyk og cremet mayonnaise. Smag mayonnaisen til med limeskal og –saft. Stil mayonnaisen køligt indtil servering.
Salsa: Befri avocado og mango for skind og sten og skær kødet i små tern. Snit skalotteløg og chili fint og hak korianderne. Vend alle tingene sammen, rør lidt olivenolie og limesaft i og smag til med salt og peber.
Spyd: Læg bambusspyddene i vand ½ time inden brug. Pil jomfruhummerhalerne og sæt dem på spyd skiftevis med kammuslingerne. Krydr med salt og peber, dryp med limesaft og pensl med lidt olivenolie. Grill spyddene 1-2 min. på hver side til skaldyrene er lige akkurat tilberedt og server straks.
Server spyddene med salsa, mayonnaise, sprød grøn salat og godt brød til.
Kommentarer og forslag til opskriften