0

Skindstegt fjæsing på afrikansk stuvning med 2 x peanuts og søde kartofler

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Stuvning: Skær de skrællede søde kartofler og det pillede skalotteløg i tern (hold dem adskilt) og hak hvidløg og ingefær fint. Sauter skalotteløget i lidt olie i en tykbundet gryde til det begynder at tage farve. Tilsæt hvidløg og ingefær og sauter videre i 1-2 min. Vend de søde kartofler i og tilsæt hakkede tomater, hønsefond, peanutbutter, 1 dl grofthakkede peanuts, stødt koriander, cayennepeber, salt og peber. Lad det simre sagte i 20-30 min. uden låg til kartoflerne er møre og smag til.

Fisk: Rids skindet med en skarp kniv, krydr med salt og peber og steg fileterne på skindsiden til kødet er hvidt og mørt og skindet sprødt – de skal ikke vendes undervejs. Tag panden af varmen, dryp med saften fra ½ limefrugt og lad fileterne hvile i yderligere 2 min.

Anretning: Fordel stuvningen i dybe tallerkner toppet med skindstegt fisk, en limebåd, et generøst drys hakkede peanuts og frisk koriander.

Server sammen med en sprød grøn salat og jasminris eller godt brød.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?