0

Skindstegt kulmule med kartoffelsalat, pesto og salat

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Forår, Sommer
Tilberedningstid:
20 minutter
Opskriftstype:
Grønne fiskeretter
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
0 min.
Lad os starte med

Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter, salater og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.

OBS: Læs opskriften grundigt igennem inden du går i gang og find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.

nye kartofler
1 min.
Kog kartofler

Skyl og skrab kartoflerne. Kog dem lige netop møre i rigeligt med saltet vand i ca. 12 min. Kom kartoflerne i et dørslag, og lad dem dampe af og køle lidt ned til senere.

hjertesalatfrisk mozzarellacitronagurk
5 min.
Lav salaten

Pluk salaten ud i blade, og skær agurken i skiver. Pluk mozzarella ud i mundrette bidder. Vend det hele med godt med citronsaft, lidt olivenolie og godt med groftkværnet sort peber.

kulmulefilet med skind
15 min.
Fisk

Varm en pande op ved høj varme.

Når panden er godt gennemvarm, tilsættes lidt neutral olie. Læg fisken på panden med skindsiden nedad, og steg den i 3-4 min. ved middelvarme. 

Vend fisken om på den modsatte side, og steg videre i 1 minut.

basilikum pestonye kartofler
20 min.
Anretning

Skær de kogte kartofler i skiver og vend med lidt af pestoen. Anret sammen med salat og stegt fisk.

Velbekomme!

Bonusinfo

Kend din fisk: Kulmule

GASTRONOMISK

Kulmulens kød er hvidt og meget saftigt og er, sammenlignet med torskens kød, nemmere at holde saftigt ved tilberedning. Det ferske kød kan virke meget løst, men det samler sig ved tilberedning.

Kulmulen er især en delikatesse i Sydeuropa, men er også de senere år blevet mere værdsat i Danmark. Det er dog fortsat Sydeuropa, der aftager hovedparten af de kulmuler, der landes i Danmark. I Sydeuropa har man desuden tradition for også at spise kulmulens rogn.

Som andre torskefisk kan kulmulen tilberedes på flere forskellige måder. Den er særligt saftig og smagfuld som stegt, grillet eller bagt.

SUNDHED

Kulmulen er en meget mager fisk med kun 0,4 g fedt/100g. Den har et proteinindhold på ca. 16,5g/100g. Til gengæld er den særligt rig på selen, kalium og kalcium.

Læs mere om kulmule her > KEND DIN FISK

Bonusinfo

Vores basilikum pesto er lavet ud fra klassiske traditioner med et lille tvist. Idet at osten der er brugt er en Pecorino Romano DOC (fåremælksost) i stedet for den mere traditionelle parmesanost.

Pestoen laves af det lille familiefirma Bio Organica Italia i Syditalien, et økologisk og biodynamisk landbrug med egen produktion af færdigvarer som oliven, soltørrede tomater, artiskokker, pestoer og tapanader. Stedet ejes og drives af de 3 brødre Gaudiano.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?