Jeg er vild med gnocchi og græskar sammen.
Her er gnocchien stegt, så du får en let sprød og let sej fornemmelse, når du spiser den. Perfekt til det bløde græskar.
Man kan spise skrællen på et hokkaido græskar. Det tager lidt længere tid, at tilberede den, men den kan sagtens blive helt mør.
Derfor er det op til dig, om du vil tage skrællen af eller ej.
Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.
Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.
Skrub græskarret, flæk det, skrab kernerne ud med en ske, og skær det (med eller uden skræl) i tern.
Steg ternene i olivenolie på en stor varm pande i 10-12 min. Tilsæt lidt vand undervejs, så græskarret dampsteger, og bliver mørt. Krydr med salt.
Snit hvidløg i tynde skiver, og steg hvidløg og gnocchi i 3-4 min. sammen med græskarternene. Kom evt. mere olie på panden. Tilsæt lidt plukkede salvieblade og gerne en smørklat. Krydr med salt og peber.
Del fisken i flotte stykker, så der bliver 1-2 stk. pr. pers. Rids skindet, og steg fisken i olie med skindsiden nedad på en varm slip let pande, til skindet er sprødt, og fisken næsten gennemstegt. Vend fisken, tag panden af varmen, og steg den færdig på eftervarmen. Krydr med salt.
Skær citron i skiver og agurk i mundrette stykker. Snit rødløg i slanke både, og skær tomaterne i mundrette stykker.
Vend agurk, løg og tomat sammen med lidt olivenolie, eddike, salt og peber.
Anret gnocchi i dybe tallerkener. Top med fisk, og servér med citronskiver og salat.
Kend din fisk: Kuller
GASTRONOMISK
Kullerens kød er hvidt, magert og oftest mere fast end torskens. Den spisemæssige højsæson er størst i efterårsmånederne. Herhjemme har den særligt været saltet og tørret som klipfisk, og nogle steder desuden røget. Man vil i de fleste retter kunne erstatte kuller med torsk, lange, kulmule eller lyssej, og den kan som torsk tilberedes på mange måder - pocheret, dampet, bagt og stegt i smør.
Kulleren er meget populær i Storbritannien, hvor den både spises koldrøget som Finnan haddie og varmrøget som Arbroath smokie. Kuller er desuden en af de foretrukne fisk til fish & chips.
SUNDHED
Kulleren er en mager fisk med kun ca. 1g fedt/100 g. Proteinindholdet er ca. 19g/100 g. Den er særligt rig på selen, der styrker vores immunforsvar og hos mænd sætter sædproduktionen op.
Læs mere om kuller her > KEND DIN FISK
Kundekommentarer ()