Næringsfordeling pr. pers:
Energi: 565 kcal
Fedt: 21,8g
Kulhydrat: 48,7g
Protein: 36,6g
Kostfibre: 13,9g
Sæt en gryde med vand over at koge.
Krydr med salt på alle sider og lad den stå ude.
Skræl kartofler og pastinak og pil løg.
Skær grøntsagerne ud i kvarte stykker. Halvdelen af pastinakken skal gemmes til senere. Kom det i gryden med vand og kog det i ca. 15 min til det er så mørt at det ikke giver modstand ved et let pres med en ske.
Skær stokken af kålen.
Kassér de yderste blade på kålene og skyl dem i vand. Skær det resterende pastinak i tynde skiver på den korte led. Ca. 2 mm.
Hæld vandet fra grøntsagerne og mas dem med et piskeris.
Kom kærnemælken i lidt efter lidt under omrøring indtil mosen får en cremet konsistens, men stadig vil holde formen, når man tager det op med en gaffel.
Hak purløget på den korte led med en skarp kniv og læg til side.
Når mosen har den rette konsistens kommes al purløget i og smages til med salt.
Varm en pande op ved høj varme.
Når panden er godt gennemvarm tilsættes 1 tsk olie på. Læg fisken med skindsiden ned på panden og lad den stege i 3 min. ved middelvarme.
Fisken vendes og steges videre i 1 minut. Vil du have den helt gennemstegt så lad den stege 3 min. på begge sider.
Tag fisken af panden og lad den hvile.
Skyl panden, hvor der blev stegt laks, og varm den godt op. Kom kål og pastinak på den varme pande og steg det i 3 min ved høj varme under omrøring. Det må gerne få godt med farve.
Smag kål og pastinak til med citronsaft, salt og 1 tsk neutral eller olivenolie.
Servér fisken med en god skefuld mos ved siden og top med kål og pastinak.
ASC er en globalt anerkendt mærkningsordning, som sikrer, at fiskeopdræt foregår på en sund og ansvarlig måde. ASC-mærkede fisk har gennemgået en streng kontrol af hele forsyningskæden og af arbejdsforholdene ved den enkelte aquakultur. ASC ønsker at sikre forbrugerne et miljøvenligt og socialt ansvarligt valg af opdrættede fiskeprodukter.
Kommentarer og forslag til opskriften