0
Skindstegt makrel med provencalske grøntsager

Skindstegt makrel med provencalske grøntsager

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Makrel: Rids makrelfileterne (se video ovenover) med 3-4 snit på på skindsiden - dette bevirker at de ikke krøller de ikke så meget sammen når de steges eller grilles. Skær evt. den lille bræmme af ben væk der sidder i fileten - dette gøres nemt med et lille snit på hver side af benene lige ned til skindet - uden at skære igennem.,Nnu kan bræmmen af ben rykkes forsigtigt af. Kom salt og peber på kødsiden. Grill eller steg dem gyldne på skindsiden. Ved stegning på pande kommes lidt olie på en varm pande, steg fileterne i 2-3 min. - kun på skindsiden. Vend fisken og tæl til 10 - VOILÀ - nu er den klar! Griller du så sørg for at pensle skindet med lidt olivenolie. Grill på meget varm grill med rene riste eller grill i en dobbeltsidet ’fiskevender’

Grillede provencalske grøntsager: Skær alle grøntsager i skiver/stykker på ca. 3-4 mm og vend med lidt olivenolie, salt og peber samt 2 fed hakket hvidløg og lidt plukket og hakket basilikum og timian. Del resten af hvidløgene i fed uden at pille dem og pluk buketter af det resterende timian. Vend det hele sammen og krydr med salt og peber. Lad det trække en halv til en hel time. Grill nu alle grøntsager på en grill eller grillpande - efterhånden som de er møre ligges de i et serveringsfad - når det hele er grillet overhældes det med god olivenolie og smages til med salt og peber. Tilsæt de sorte oliven og pres saften af 2 lime over lige før servering og pynt med blade af basilikum. Smag på det og giv det evt lidt ekstra salt og peber.

Anretning: Som vist på billedet - og server med en grøn salat og nykogte kartofler samt evt. en god Romesco sauce.

Bonusinfo

Skagenfoods udvalgte sorte oliven er Leccino oliven som gror på den solbeskinnede Rocca Messina ca. 40 kilometer øst for Rom. Denne familiegård er som en af de meget få certificeret til at have Oliventræerne certificerede som Økologiske. Olivene plukkes i oktober, november og december hvorefter de bringes i saltlage for at fjerne den bitre smag som er i alle oliven. Herefter udvandes de med frisk vand for at nedbringe saltindholdet i frugten. Super godt til salater, pizza, fisk og kød.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?