0

Skindstegt rødfiskfilet med krydret chilismør og peanutnudler

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter
Brugerbedømmelser:
Allergener:
Mælk, Hvedemel, Soya, Sesam, Nødder, Jordnødder, Gluten, Durummel, Soja, Sennep, Fisk, Selleri, Rødfisk

Fremgangsmåde

Smør: Hak løg og ½ renset chili meget fint og rør det sammen med smør, rasp og fintrevet skal og saft fra 1 limefrugt til en blød og ensartet kryddersmør. Sæt smørret på køl indtil brug.

Nudler: Læg nudlerne i en skål, hæld kogende vand over og lad dem trække ca. 10 min. til de er møre (læs på pakken, hvor lang tid de skal trække). Hak den resterende halve chili og rør den sammen med peanutbutter, soyasauce, ingefær, presset hvidløg, sesamolie, 2 spsk. limesaft, 1 tsk. olie og ¾ dl vand i en skål og smag til. Snit forårsløgene i tynde skrå skiver, agurk (uden den bløde kerne) og gulerod i tynde "tændstikker" og peberfrugten i tynde strimler. Vend grøntsagerne godt sammen med 2 spsk. limesaft og 1 spsk. olie. Dræn nudlerne godt, vend dem med peanutdressingen og anret i en stor skål. Top med grøntsagerne og drys med friskhakket koriander og peanuts.

Fisk: Dup fileterne tørre og krydr med salt og peber på begge sider. Varm lidt olie op på en pande og læg fileterne på med skindsiden nedad. Lad dem stege 3-4 min. til skindet er gyldent og sprødt. Vend forsigtigt fileterne rundt og rist videre 2-3 min. til de lige er møre. Anret på et varmt fad og fordel kryddersmørret over fileterne.

Server sammen med en sprød grøn salat.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?