0

Skinkesteg med bacon, ovnbagte rodfrugter og salsa verde

Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter

Fremgangsmåde

Salsa verde: Pluk bladene af persille, basilikum og mynte og læg dem i en foodprocessor sammen med 1 fed hvidløg, sennep og kapers og hak det godt. Tilsæt olie i en tynd stråle til massen er cremet og som fin puré. Smag til med salt og peber. Lad den trække 30 min. ved stuetemperatur inden servering.

Rodfrugter/kartofler: Skrub kartoflerne og skær dem i grove både. Skrub eller skræl rodfrugterne og skær dem i stykker på størrelse med kartoflerne. Kom 7 hele upillede fed hvidløg, lidt olie, salt og peber ved og vend godt rundt. Bag ved 175 grader i ca. 25 min. til grøntsagerne er møre og gyldne.

Skinkesteg: Krydr stegen med peber, læg den i et passende ildfast fad og sæt det i en 225 grader varm ovn. Giv stegen 5 min. ved høj varme, skru derefter ned til 175 grader og steg videre en halv times tid (stegetermometeret skal vise 62 grader). Lad stegen hvile 10 min. inden den skæres i tynde skiver.

Giv evt. en sprød grøn salat og godt groft brød til.

Kommentarer og forslag til opskriften