0

Skinkesteg med bacon, ovnbagte rodfrugter og salsa verde

Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter

Fremgangsmåde

Salsa verde: Pluk bladene af persille, basilikum og mynte og læg dem i en foodprocessor sammen med 1 fed hvidløg, sennep og kapers og hak det godt. Tilsæt olie i en tynd stråle til massen er cremet og som fin puré. Smag til med salt og peber. Lad den trække 30 min. ved stuetemperatur inden servering.

Rodfrugter/kartofler: Skrub kartoflerne og skær dem i grove både. Skrub eller skræl rodfrugterne og skær dem i stykker på størrelse med kartoflerne. Kom 7 hele upillede fed hvidløg, lidt olie, salt og peber ved og vend godt rundt. Bag ved 175 grader i ca. 25 min. til grøntsagerne er møre og gyldne.

Skinkesteg: Krydr stegen med peber, læg den i et passende ildfast fad og sæt det i en 225 grader varm ovn. Giv stegen 5 min. ved høj varme, skru derefter ned til 175 grader og steg videre en halv times tid (stegetermometeret skal vise 62 grader). Lad stegen hvile 10 min. inden den skæres i tynde skiver.

Giv evt. en sprød grøn salat og godt groft brød til.

Kommentarer og forslag til opskriften

Bonusinfo

EVOO står for Extra Virgin Olive Oil og er den højeste kvalitet inden for olivenolie. Den fremstilles udelukkende ved mekanisk, kold presning uden brug af varme eller kemikalier og har en meget lav syregrad. Det giver en ren, frugtig smag med noter af græs, artiskok, mandel eller peber – afhængigt af olivensort og høsttidspunkt. EVOO bruges traditionelt i Middelhavskøkkenet både rå og til madlavning og bidrager med sunde fedtsyrer og naturlige antioxidanter.

3 fun facts om EVOO

  1. Den let bitre og pebrede fornemmelse i halsen er et kvalitetstegn og skyldes polyfenoler – de samme antioxidanter, der gør olien sund.

  2. Tidligt høstede, grønne oliven giver mindre olie, men markant mere smag og flere antioxidanter end sent høstede, modne oliven.

  3. En god EVOO er mere varmestabil, end mange tror, fordi dens antioxidanter beskytter fedtet – den kan derfor godt bruges til moderat stegning uden problemer.