0

Skinkesvøbte dolmere med fyld af ris, tørret frugt og ingefær (4 pers.)

Hovedingrediens:
Grøntsager
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter

Fremgangsmåde

Snit løgene i fine tern og sauter dem i en smule olie til de er klare og let gyldne. Rør ingefær, tørret frugt og 2 dl vand ved og lad det simre til vandet er væk igen. Rør risene i, varm dem igennem og smag til med salt og peber. Fjern de grove ribber på kålbladene og blancher resten kortvarigt i letsaltet vand. Dryp dem af og læg dem op på række, så de hver især overlapper, der hvor ribben har været. Fordel risblandingen på midten af bladene og fold dem forsigtigt sammen, så risene er godt svøbte. Pak en skive skinke om hver kålpakke, så den hjælper til at holde sammen på det hele. Læg pakkerne på en bageplade og bag dem ved 200 grader i 5-7 min. til skinken netop er sprød. Server som tilbehør til stegt eller grillet kød, fisk eller fjerkræ.

Kommentarer og forslag til opskriften