0

Skipperlabskovs med mørksejfilet, persille, sennep og syltede rødbeder

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Skær fisken i store tern, salt dem let og læg dem i mælken.

Skræl kartofler, persillerødder og løg. Skær persillerødder og løg i grove tern og sauter dem forsigtigt i ca. 5 minutter i olie - de må ikke tage farve. Halver kartoflerne og tilsæt dem sammen med laurbærbladene. Dæk med vand og kog det helt mørt i ca. 45 minutter. Rør løbende så det bliver til mos.

Kog fisken op i mælken og kog det igennem et øjeblik. tag fisken op og rør den ud i mosen. Spæd med mælken, tilsæt smør, rør godt igennem og smag til med salt.

Forslag: Retten serveres med ekstra smør, der røres i ved bordet - en lille tsk. pr. barn, svarende til 250 g til 60 børn.

Server med finthakket persille, rugbrød, rødbeder og sennep.

Opskrifterne er venligst udlånt fra menuplanen - et onlineværktøj udarbejdet af Københavns Madhus. Forfattere: Nikolaj Løngreen (Skipperlabskovs med torsk).

Bonusinfo

Kend din fisk: Mørksej 

GASTRONOMISK

Kødet på en mørksej har et svagt gråt-rosa skær. Det er magert, og har en lidt kraftigere og mere markant smag end lyssejen. Den er særligt god som stegt, grillet, paneret eller bagt, og kan som andre torskefisk koges og dampes, omend knap så udbredt til pochering eller kogning. Den egner sig til gengæld rigtigt godt til fiskefars. 

Den fiskes og spises hele året, men kvaliteten topper i 2. halvdel af året, fra juni til december.

SUNDHED

Mørksejen er en meget mager fisk og fedtprocenten er på beskedne 0,3 gram pr. 100 gram. Den har til gengæld et højt indhold af jod og kalium, hvor sidstnævnte ligger på ca. 440 mg/100 g. Den har et proteinindhold på ca. 19,3 g/100 gram.

Læs mere om mørksej her > KEND DIN FISK

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?