0

Skipperlabskovs med purløg og balsamicobagte rødbeder

Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter

Fremgangsmåde

Labskovs: Skræl kartoflerne, pil løgene og skær begge dele i tern. Læg kødet i en stor gryde og tilsæt vand så det dækker med ½ cm. Kog op og skum godt af - dette sikrer, at labskovsen ikke bliver grumset til slut. Kom løg, kartofler, 1 god tsk. salt, peberkorn og laurbærblade i og kog det hele i 1½ time eller til kødet er mørt og kartoflerne kogt ud. Smag til med salt og peber og server med et godt drys klippet purløg og en klat koldt smør.

Rødbeder: Skræl rødbederne og skær dem i tern på 1 cm. Vend dem med olie, balsamico, sukker, salt og peber og bred dem ud på en bageplade. Bag i en 175 grader varm ovn i ca. 20 min. til de er møre og til balsamicoen "klæber" sig om rødbedeternene. Server dem til labskovsen som alternativ til syltede rødbeder.

Server sammen med en sprød grøn salat og en skive meget groft rugbrød med masser af kerner.

Kommentarer og forslag til opskriften