0
Sommersalat med bagt porre, stegte gulerødder og mørksej

Sommersalat med bagt porre, stegte gulerødder og mørksej

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Forår, Sommer
Tilberedningstid:
25 minutter
Opskriftstype:
Fiskeretter
Brugerbedømmelser:
Allergener:
Mørksej, Mælk

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
porrer
1 min.
Bag porrerne

Start med at tænde ovnen på 220 grader varmluft - gerne i god tid.

Fjern top og rod på porren og gnid dem med lidt olivenolie. Bag porrerne på en bageplade i ovnen til de er helt møre - ca. 18-20 min.

mørksejfilet uden skind
5 min.
Forbered fisken

Kom fisken med skindsiden opad i et smurt ildfast fad, og krydr med salt og friskkværnet sort peber. Bag fisken i 10-15 min. Fisken er færdig, når skindet nemt kan tages af med fingrene.

gulerøddergræskarkerner
7 min.
Steg gulerødderne

Skræl og skyl gulerødderne, og skær dem i stave. Varm en stor pande op på mellemhøjt blus, og steg gulerødderne i ca. 15 min. i en smule olivenolie, til de har taget godt med farve og er møre med bid. Tilsæt græskarkernerne til panden de sidste 2 min. og lad dem stege med. Krydr med lidt salt. 

rabarber
15 min.
Snit rabarberen

Rens og skyl rabareren.

Snit rabarberen i helt tynde skiver. Vend gulerødder, græskarkerner og rabarber sammen i en skål med et par dråber olivenolie.

20 min.
Skær porren

Tag porren ud af ovnen, og fjern de yderste seje lag skræl. Skær herefter porren i mundrette stykker.

Kota-ostkarse
25 min.
Anretning

Anret gulerødder, græskarkerner, rabarber og porrestykker i en dyb tallerken. TIlføj stykker af fisk og kota rundt omkring, og slut af med et drys karse.

Velbekomme!

Bonusinfo

Kota er fremstillet af økologisk komælk, fra Østjylland. Mælken kommer fra omkringliggende økologiske gårde, hvor køerne går frit ude og inde. Osten er en fetatype, som fremstilles i små ostekar og håndfyldes i formene og vendes, hvor håndværket spiller en vigtig rolle. Herefter saltes osten i et døgn og emballeres i sin egen saltlage. Smagen af komælk giver en frisk karakter og syre. Osten har en flot rund smag og en cremet konsistens.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?