0
Spaghetti med cremede shitakisvampe, marksvampe og stegt hvilling

Spaghetti med cremede shitakisvampe, marksvampe og stegt hvilling

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Efterår
Tilberedningstid:
30 minutter
Opskriftstype:
Slankemad
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
0 min.
Lad os starte med:

Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.

Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.

hvillingfilet med skind
1 min.
Krydr fisken

Skær fisken i portionsstørrelser, krydr den med salt på begge sider, og gem den til senere.

shiitake svampebrun mark-champignonskalotteløgpersillerodgulerod
5 min.
Forbered grøntsagerne

Varm en høj pande op over høj varme.

Steg svampene i 1/2 spsk. olie pr. person i ca. 5 min. ved jævnlig omrøring, indtil de får godt med farve.

Imens hakkes løg, gulerod og persillerod fint. Tilsæt det hele til panden, og steg i yderligere 5 min. under omrøring.

spaghetti, 50% fuldkorn
15 min.
Kog spaghettien

Kog spaghettien som angivet på pakken.

15 min.
Steg fisken

Varm en pande op over høj varme.

Når panden er godt gennemvarm, tilsættes 1/2 spsk. olie pr. person. Læg fiskens skindside på panden, og lad den stege i ca. 3 min. ved middelvarme. 

Vend fisken om på den modsatte side, og steg videre i ca. 30 sek. Vil du have fisken helt gennemstegt, så lad den stege 3 min. på begge sider. 

Tag fisken af panden, og servér straks. 

persille
20 min.
Lav sovsen

Tilsæt 1/2 spsk. hvedemel pr. person til de stegte grøntsager, og steg yderligere 1 min. under omrøring.

Hæld creme frisken i, og lad den simre ved lav varme, indtil den tykner lidt.

Hak persillen groft, og tilsæt den til sovsen. Smag til med salt og peber.

30 min.
Anretning

Fordel pastaen i skåle, og anret sovs og fisk henover. 

Bonusinfo

Vi er ret stolte af vores pasta her hos Skagenfood - og vores egen pasta er naturligvis fra Italien. Den produceres i den Marche regionen, specifikt i Campofilone området, i et samarbejde mellem 2 små pasta specialister* der arbejder med pastaen ud fra de håndværks traditioner som er blevet til gennem mange generationer.

Dejen æltes langsomt, inden den ved lav temperatur formes i bronzeforme. Stykkerne fordeles manuelt på tørreriste og de sættes til skånsom tørring i mindst 24 timer ved lav temperatur. Alle processer optimeret til at give den bedst mulige pasta, smag og struktur.

Spaghetti:

Klassikeren og pastavariant nr. 1 som den mest elskede og brugte af alle pastavarianter.

 (* = Pastificio Artigianale Leonardo Carassai og Pasta di Mauro)

Bonusinfo

Den brune champignon minder om den hvide champignon. Den har en skærmformet, lys brun hat og nedenunder gemmer de rosa-rødbrune lameller sig.

Næringsindhold pr. person:

Energi:
596 kcal
Fedt:
20,7 g
heraf mættede fedtsyrer:
4,9 g
Kulhydrat:
59,6 g
heraf sukkerarter:
12,6 g
Kostfibre:
39,5 g
Protein:
39,5 g

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?