0
Spaghetti med kødboller og sprød salat med croutoner

Spaghetti med kødboller og sprød salat med croutoner

Louisa Lorang
Opskriften er udviklet af:
LynKassen by Louisa Lorang
Hovedingrediens:
Gris
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter
Brugerbedømmelser:

Introduktion:

Så er der dømt "Lady og Vagabonden"

Nyd en klassiker med de sødeste du kender.

OBS ! Parmesanosten skal fordeles mellem kødboller og topping. 

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
0 min.
Lad os starte med

Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.

Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.

Primitivo surdejs bolle med fuldkornmælkhakket øko grisekød 8-10 %løgparmigiano reggiano (Parmesan)
1 min.
Kødboller

Skær bollerne over, fjern det inderste brød, og læg det i blød i 1/2-1 dl mælk pr. 2 pers. (husk at du altid kan tilsætte mere mælk, så start med mindre). Gem skorpen til senere.

Rør kødet med salt og peber. Riv halvdelen af løget og halvdelen af parmesanosten, og rør begge dele i farsen. Kom udblødt brød i, og tilsæt mælk efter behov. Du skal have en saftig, men formbar fars. 

Form farsen til 5-6 kødboller pr. pers. (brug en våd ske og hånden). 

Steg dem gyldne og gennemstegte i olivenolie på en varm pande. 

tomatpassatahvidløgløg
10 min.
Sauce og pasta

Hak resten af løget samt hvidløg, og sautér begge dele i olivenolie i en sauterpande. Det skal ikke tage farve, men klare fint. 

Tilsæt tomatpassata og en sjat hvidvin, hvis du har, og lad det simre i nogle minutter. Krydr med salt, peber og evt. et nip sukker. 

Kom pastaen i kogende, saltet vand, og kog den ca. 10 min., til den er al dente. Sigt vandet fra, men gem lidt kogevand. 

Vend pastaen i saucen, tilsæt lidt kogevand og olivenolie, og vend kødbollerne forsigtigt i lige inden servering. Lad det hele simre sammen i 1-2 min. Smag til med salt og peber.

hjertesalatTomater på stilk
20 min.
Salat

Riv brødskorperne i grove stykker, rist dem sprøde i olivenolie, og krydr med salt. 

Pluk salaten groft, skær tomaterne i mundrette chunks, og anret det hele på et lille fad. Dryp med olivenolie, eddike, salt og peber, og top med sprøde croutoner. 

29 min.
Anretning

Anret spaghetti, kødboller og sauce i dybe tallerkener. Top med en smule revet parmesan, og servér straks med salat til. 

Bonusinfo

Primitivo surdejsboller:

Rugsurdej og fuldkornssurdej æltes med italiensk Tipo 00 hvedemel samt fuldkornshvedemel og hørfrø. Et højt vandindhold og lang fermenteringsproces resulterer i en bolle med smag, saft og karakter.

Bonusinfo

Parmigiano Reggiano fra regionen Emillia Romagna i Italien. Osten er fremstillet af rå upasteuriseret komælk. Denne ost er den første ost nævnt i historien allerede i år ca. 600 før Kristi fødsel. Romerne brugte osten som føde til deres soldater og den blev transporteret rundt på hesteryg. Parmigiano Reggiano er Italiens stolthed. Osten er modnet 18 måneder i de store lagre på mejerierne i det nordlige Italien.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?