0
Spaghetti med simpel tomatsauce, grillede grøntsager og bavnehøj ost

Spaghetti med simpel tomatsauce, grillede grøntsager og bavnehøj ost

Hovedingrediens:
Gris
Sæson:
Vinter
Tilberedningstid:
25 minutter
Opskriftstype:
Slankemad
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
0 min.
Lad os starte med

Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.

Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.

gulerodsquashporre
1 min.
Bag grøntsagerne

Forvarm ovnen til 225 grader varmluft. Dæk en bradepande med bagepapir.

Skær porre, gulerod og squash i mundrette stykker, og spred dem ud på bagepladen.

Vend grøntsagerne i 1/2 spsk. olie pr. person, og krydr med salt og peber.

Bag grøntsagerne i 15-20 min., indtil de har fået godt med farve og er blevet møre. Rør rundt undervejs.

bacon i tern
10 min.
Steg baconen

Kom bacon i en gryde, og varm op ved middelhøj varme, så det steger i sit eget fedt.

hvidløgSkagenfood tomatsugo
12 min.
Sovsen

Hak hvidløget i tynde skiver. Når baconen er stegt sprød, tages den op af gryden, og hældes over i en skål. 

Skru ned for varmen, og steg hvidløget i baconfedtet. Lad hvidløget stege i et par minutter, uden at det tager farve.

Hæld tomatsugoen i gryden, og lad sovsen simre i ca. 10 min. Smag til med salt, peber og lidt sukker.

spaghetti, 50% fuldkorn
20 min.
Kog pastaen

Kog pastaen som angivet på pakken.

Bavnehøj osten
25 min.
Anretning

Fordel pastaen i skåle, hæld sovsen henover, og top med de bagte grøntsager og revet ost.

Bonusinfo

Vi er ret stolte af vores pasta her hos Skagenfood - og vores egen pasta er naturligvis fra Italien. Den produceres i den Marche regionen, specifikt i Campofilone området, i et samarbejde mellem 2 små pasta specialister* der arbejder med pastaen ud fra de håndværks traditioner som er blevet til gennem mange generationer.

Dejen æltes langsomt, inden den ved lav temperatur formes i bronzeforme. Stykkerne fordeles manuelt på tørreriste og de sættes til skånsom tørring i mindst 24 timer ved lav temperatur. Alle processer optimeret til at give den bedst mulige pasta, smag og struktur.

Spaghetti:

Klassikeren og pastavariant nr. 1 som den mest elskede og brugte af alle pastavarianter.

 (* = Pastificio Artigianale Leonardo Carassai og Pasta di Mauro)

Bonusinfo

Bavnhøj osten er fremstillet af komælk. De økologiske landmænd som har køerne græssende i det Midtjyske er meget påpasselige med deres køer. De skal ud i naturen og spise frisk græs for at mælken kan blive så rig på smag som mulig i denne faste ost. Det økologiske mejeri har ostemesteren Bjarne som sikrer at fremstillingen foretages efter de bedste håndværks principper. Når osten er saltet og formodnet på mejeriet færdigmodnes den på GRAND fromages affinageri. Osten har en fin rund smag, med noter fra lagringen.

Velegnet som smagsforstærker og gratinering af fisk, grøntsager og kartofler, samt i salater.

Næringsindhold pr. person:

Energi:
521 kcal
Fedt:
27,9 g
heraf mættede fedtsyrer:
7 g
Kulhydrat:
47,2 g
heraf sukkerarter:
11,8 g
Kostfibre:
10,3 g

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?