
Rist valnødderne let gyldne på en tør pande, lad dem køle lidt af og hak dem groft. Trim spidskål og fennikel og snit dem begge i fine strimler. Befri pærerne for stilk og kernehus og skær kødet i tynde både. Pisk olie, honning, citronsaft, salt og peber sammen i en skål og smag til - den skal være syrlig-sød. Vend spidskål, fennikel og pærer let sammen med dressingen og anret. Top med blå ost i små klumper, hakkede nødder og evt. krydderurter. Server straks til fisk, kød eller fjerkræ.
EVOO står for Extra Virgin Olive Oil og er den højeste kvalitet inden for olivenolie. Den fremstilles udelukkende ved mekanisk, kold presning uden brug af varme eller kemikalier og har en meget lav syregrad. Det giver en ren, frugtig smag med noter af græs, artiskok, mandel eller peber – afhængigt af olivensort og høsttidspunkt. EVOO bruges traditionelt i Middelhavskøkkenet både rå og til madlavning og bidrager med sunde fedtsyrer og naturlige antioxidanter.
3 fun facts om EVOO
Den let bitre og pebrede fornemmelse i halsen er et kvalitetstegn og skyldes polyfenoler – de samme antioxidanter, der gør olien sund.
Tidligt høstede, grønne oliven giver mindre olie, men markant mere smag og flere antioxidanter end sent høstede, modne oliven.
En god EVOO er mere varmestabil, end mange tror, fordi dens antioxidanter beskytter fedtet – den kan derfor godt bruges til moderat stegning uden problemer.
Kommentarer og forslag til opskriften