0
Sprød rødfisk med pipérade
Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter
Brugerbedømmelser:
Allergener:
Rødfisk

Fremgangsmåde

Pipérade: Skær løgene i så tynde skiver som muligt - brug en skarp kniv eller et mandolinjern, og del skiverne i ringe. Soigner peberfrugterne og skær dem i tynde skiver. Pil hvidløgene og hak dem fint (brug en mængde efter behag). Varm ½ dl olivenolie op ved høj varme i en stor sauterpande. Tilsæt løg, peberfrugt og hvidløg og sauter til grøntsagerne er bløde og gyldenbrune. Tilsæt 2 grofthakkede tomater, 1 tsk. salt, ½ tsk. friskkværnet hvid peber, cayennepeber og sukker. Rør til det er blandet godt og læg låg på. Skru ned til jævn varme og lad det simre i ca. 5 min. Rør af og til. Smag til med fintrevet skal og saft fra ½ citron. Lige før fisken er færdig smages pipéraden til med salt og peber.

Fisk: I mellemtiden tilberedes fisken. Start med at sikre dig at alle skæl er fjernet fra fileterne. De kan skrabes af med en kniv (gør det i køkkenvasken, da det godt kan svine lidt). Varm 1 spsk. olivenolie i en sauterpande (helst med tefalbelægning). Dup filterne tørre og krydr med salt og peber. Steg dem med skindsiden nedad til de er sprøde og gyldne (8-10 min.). Vend dem og steg i kort tid - til de er uigennemsigtige.

Anretning: Læg pipéraden midt på varme tallerkner og læg fisken med skindsiden opad oven på.

Server straks sammen med godt brød, frisk pasta eller ovnstegte kartofler.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?