Pipérade: Skær løgene i så tynde skiver som muligt - brug en skarp kniv eller et mandolinjern, og del skiverne i ringe. Soigner peberfrugterne og skær dem i tynde skiver. Pil hvidløgene og hak dem fint (brug en mængde efter behag). Varm ½ dl olivenolie op ved høj varme i en stor sauterpande. Tilsæt løg, peberfrugt og hvidløg og sauter til grøntsagerne er bløde og gyldenbrune. Tilsæt 2 grofthakkede tomater, 1 tsk. salt, ½ tsk. friskkværnet hvid peber, cayennepeber og sukker. Rør til det er blandet godt og læg låg på. Skru ned til jævn varme og lad det simre i ca. 5 min. Rør af og til. Smag til med fintrevet skal og saft fra ½ citron. Lige før fisken er færdig smages pipéraden til med salt og peber.
Fisk: I mellemtiden tilberedes fisken. Start med at sikre dig at alle skæl er fjernet fra fileterne. De kan skrabes af med en kniv (gør det i køkkenvasken, da det godt kan svine lidt). Varm 1 spsk. olivenolie i en sauterpande (helst med tefalbelægning). Dup filterne tørre og krydr med salt og peber. Steg dem med skindsiden nedad til de er sprøde og gyldne (8-10 min.). Vend dem og steg i kort tid - til de er uigennemsigtige.
Anretning: Læg pipéraden midt på varme tallerkner og læg fisken med skindsiden opad oven på.
Server straks sammen med godt brød, frisk pasta eller ovnstegte kartofler.
Kommentarer og forslag til opskriften