0
Sprød svinenakke i fladbrød med lynstegt kål og tomat

Sprød svinenakke i fladbrød med lynstegt kål og tomat

Hovedingrediens:
Grøntsager
Sæson:
Efterår, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter
Opskriftstype:
Hurtige kødretter

Fremgangsmåde

Skjul tidslinje
0 min.
Lad os starte med:

Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.  

Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten. 

Tænd ovnen på 220 grader varmluft i god tid.

pizzadej - på surdej
1 min.
Lav fladbrød

Start med at rulle dejkuglerne helt tyndt ud på et melet bord. Ca. 0,5 cm

Dryp med lidt olivenolie og bag brødene i ovnen på en varm bageplade eller pizzasten til de er gyldne - 3-7 min alt efter ovn. Bag brødene et af gangen mens du laver resten af retten.

rød chilihvidløgkoriandercherry- eller blommetomaterspidskål
5 min.
Forbered grøntsager

Skær spidskålen ud i mundrette stykker

Halver tomaterne.

Snit hvidløg og chili i tynde skiver hver for sig.

Hak koriander groft - både stilke og blade.

fishsaucecitron
10 min.
Lav marinade

Lav en marinade af lige dele citronsaft og fishsauce og et lille drys sukker. Du skal bruge ca. 2 spsk færdig marinade pr kuvert.

rød chilihvidløg
15 min.
Steg kålen

Varm en stor pande eller wok op ved høj varme. Tilsæt en smule olie og steg kålen hårdt og kort til de har taget godt med farve med stadig har bid - ca. 2-3 min. Tilsæt hvidløg og chili lige til sidst og vend dem rundt på panden nogle sekunder. Smag til med lidt salt.

Bemærk du kan selv styre mængden af chili og det kan være en fordel at stege kålen over to omgange, hvis du laver mad til 3-4 kuverter.

Sous vide, mør grisenakke
20 min.
Steg kødet

Pluk kødet ud i mundrette bidder. Rengør panden fra før og varm den op igen. Steg kødet hårdt, så det tager godt med farve i kanterne og bliver varmet igennem. Ca. 3-4 min. Også her kan det være en fordel at stege over to omgange, afhængig af antallet af kuverter.

korianderyoghurt naturel
30 min.
Anretning

Vend kål og tomater med marinaden.

Anret fladbrødene med stegt kål, tomater, stegt kød og lidt yoghurt. Slut af med et drys koriander. 

Velbekomme!

Kommentarer og forslag til opskriften

Bonusinfo

Vores økologiske pizzadej på surdej er lavet på 100% italiensk Tipo 00 og durummel. Dejen er fermenteret med surdej og er koldhævet i minimum 24 timer før den pakkes. 

Bonusinfo

EVOO står for Extra Virgin Olive Oil og er den højeste kvalitet inden for olivenolie. Den fremstilles udelukkende ved mekanisk, kold presning uden brug af varme eller kemikalier og har en meget lav syregrad. Det giver en ren, frugtig smag med noter af græs, artiskok, mandel eller peber – afhængigt af olivensort og høsttidspunkt. EVOO bruges traditionelt i Middelhavskøkkenet både rå og til madlavning og bidrager med sunde fedtsyrer og naturlige antioxidanter.

3 fun facts om EVOO

  1. Den let bitre og pebrede fornemmelse i halsen er et kvalitetstegn og skyldes polyfenoler – de samme antioxidanter, der gør olien sund.

  2. Tidligt høstede, grønne oliven giver mindre olie, men markant mere smag og flere antioxidanter end sent høstede, modne oliven.

  3. En god EVOO er mere varmestabil, end mange tror, fordi dens antioxidanter beskytter fedtet – den kan derfor godt bruges til moderat stegning uden problemer.