0
Sprød svinenakke i fladbrød med lynstegt kål og tomat

Sprød svinenakke i fladbrød med lynstegt kål og tomat

Hovedingrediens:
Grøntsager
Sæson:
Efterår, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter
Opskriftstype:
Hurtige kødretter
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
0 min.
Lad os starte med:

Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.  

Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten. 

Tænd ovnen på 220 grader varmluft i god tid.

pizzadej - på surdej
1 min.
Lav fladbrød

Start med at rulle dejkuglerne helt tyndt ud på et melet bord. Ca. 0,5 cm

Dryp med lidt olivenolie og bag brødene i ovnen på en varm bageplade eller pizzasten til de er gyldne - 3-7 min alt efter ovn. Bag brødene et af gangen mens du laver resten af retten.

rød chilihvidløgkoriandercherry- eller blommetomaterspidskål
5 min.
Forbered grøntsager

Skær spidskålen ud i mundrette stykker

Halver tomaterne.

Snit hvidløg og chili i tynde skiver hver for sig.

Hak koriander groft - både stilke og blade.

fishsaucecitron
10 min.
Lav marinade

Lav en marinade af lige dele citronsaft og fishsauce og et lille drys sukker. Du skal bruge ca. 2 spsk færdig marinade pr kuvert.

rød chilihvidløg
15 min.
Steg kålen

Varm en stor pande eller wok op ved høj varme. Tilsæt en smule olie og steg kålen hårdt og kort til de har taget godt med farve med stadig har bid - ca. 2-3 min. Tilsæt hvidløg og chili lige til sidst og vend dem rundt på panden nogle sekunder. Smag til med lidt salt.

Bemærk du kan selv styre mængden af chili og det kan være en fordel at stege kålen over to omgange, hvis du laver mad til 3-4 kuverter.

Sous vide, mør grisenakke
20 min.
Steg kødet

Pluk kødet ud i mundrette bidder. Rengør panden fra før og varm den op igen. Steg kødet hårdt, så det tager godt med farve i kanterne og bliver varmet igennem. Ca. 3-4 min. Også her kan det være en fordel at stege over to omgange, afhængig af antallet af kuverter.

korianderyoghurt naturel
30 min.
Anretning

Vend kål og tomater med marinaden.

Anret fladbrødene med stegt kål, tomater, stegt kød og lidt yoghurt. Slut af med et drys koriander. 

Velbekomme!

Bonusinfo

Vores økologiske pizzadej på surdej er lavet på 100% italiensk Tipo 00 og durummel. Dejen er fermenteret med surdej og er koldhævet i minimum 24 timer før den pakkes. 

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?