Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.
Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.
Skræl pastinakker, og skær dem ud i grove tern. Kom dem i en gryde med vand ,der dækker, og kog ternene helt møre under låg i ca. 10 min.
Dræn kikærterne grundigt for vand, og kom dem op i en gryde sammen med lidt olivenolie, krydderblandingen, salt og friskkværnet sort peber. Lun dem igennem ved lav varme i ca. 5 min.
Skær agurken i små tern, og halvér tomaterne.
Pluk persillen ud i blade, og hak dem let. Snit stilkene fint.
Hæld vandet fra pastinakternene, og blend dem til en lind puré med en god klat smør. Smag til med salt. Tilsæt evt. en smule vand.
Tag kødet ud af posen, og pluk/skær det ud i rustikke, mundrette bidder. Steg kødet sprødt på en varm pande i en smule olie i 3-4 min.
Vend kikærterne sammen med agurker, tomater og persille, og smag til med masser af limesaft.
Anret en god klat puré på en tallerken, og læg kikærteblanding og kød ovenpå.
Ras-el-hanout er arabisk for "leder af butikken" og indeholder traditionelt en blanding af de bedste krydderier, sælgeren har at tilbyde. Denne ras-el-hanout indeholder 16 (siger og skriver seksten) forskellige ingredienser, heriblandt rosenblade og safran og er krydret, sød og elegant.
Ras-el-hanout indeholder: Kanel, kardemomme, spidskommen, sort peber, koriander, chili, paprika, fennikel, anis, kommen, muskatnød, allehånde, nelliker, ingefær, rosenblade og safran.
Kundekommentarer ()