0
Sprød svinenakke på pastinakpuré med kikærter og tomater

Sprød svinenakke på pastinakpuré med kikærter og tomater

Hovedingrediens:
Grøntsager
Sæson:
Efterår, Vinter
Tilberedningstid:
25 minutter
Opskriftstype:
Hurtige kødretter
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
0 min.
Lad os starte med:

Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.

Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.

pastinak
1 min.
Kog pastinakker

Skræl pastinakker, og skær dem ud i grove tern. Kom dem i en gryde med vand ,der dækker, og kog ternene helt møre under låg i ca. 10 min.

kikærterras el hanout
5 min.
Lun kikærterne

Dræn kikærterne grundigt for vand, og kom dem op i en gryde sammen med lidt olivenolie, krydderblandingen, salt og friskkværnet sort peber. Lun dem igennem ved lav varme i ca. 5 min.

bredbladet persilleagurkcherry- eller blommetomater
10 min.
Skær grønt

Skær agurken i små tern, og halvér tomaterne.

Pluk persillen ud i blade, og hak dem let. Snit stilkene fint.

15 min.
Lav puré

Hæld vandet fra pastinakternene, og blend dem til en lind puré med en god klat smør. Smag til med salt. Tilsæt evt. en smule vand.

Sous vide, mør grisenakke
20 min.
Steg kødet

Tag kødet ud af posen, og pluk/skær det ud i rustikke, mundrette bidder. Steg kødet sprødt på en varm pande i en smule olie i 3-4 min.

lime
25 min.
Anretning

Vend kikærterne sammen med agurker, tomater og persille, og smag til med masser af limesaft.

Anret en god klat puré på en tallerken, og læg kikærteblanding og kød ovenpå.

Bonusinfo

Ras-el-hanout er arabisk for "leder af butikken" og indeholder traditionelt en blanding af de bedste krydderier, sælgeren har at tilbyde. Denne ras-el-hanout indeholder 16 (siger og skriver seksten) forskellige ingredienser, heriblandt rosenblade og safran og er krydret, sød og elegant.

Ras-el-hanout indeholder: Kanel, kardemomme, spidskommen, sort peber, koriander, chili, paprika, fennikel, anis, kommen, muskatnød, allehånde, nelliker, ingefær, rosenblade og safran.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?