0
Filet a la mørbrad på pastinakpuré med kikærter og tomater

Filet a la mørbrad på pastinakpuré med kikærter og tomater

Hovedingrediens:
Grøntsager
Sæson:
Efterår, Vinter
Tilberedningstid:
25 minutter
Opskriftstype:
Hurtige kødretter

Fremgangsmåde

Skjul tidslinje
0 min.
Lad os starte med:

Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.

Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.

pastinak
1 min.
Kog pastinakker

Skræl pastinakker, og skær dem ud i grove tern. Kom dem i en gryde med vand ,der dækker, og kog ternene helt møre under låg i ca. 10 min.

kikærterras el hanout
5 min.
Lun kikærterne

Dræn kikærterne grundigt for vand, og kom dem op i en gryde sammen med lidt olivenolie, krydderblandingen, salt og friskkværnet sort peber. Lun dem igennem ved lav varme i ca. 5 min.

bredbladet persilleagurkcherry- eller blommetomater
10 min.
Skær grønt

Skær agurken i små tern, og halvér tomaterne.

Pluk persillen ud i blade, og hak dem let. Snit stilkene fint.

15 min.
Lav puré

Hæld vandet fra pastinakternene, og blend dem til en lind puré med en god klat smør. Smag til med salt. Tilsæt evt. en smule vand.

Filet a la mørbrad, frilandsgris
20 min.
Steg kødet

Del kødet i 3-4 stk. pr. pers. Krydr dem med salt og peber, og vend dem i lidt hvedemel.

Steg dem på en godt varm pande i neutral olie i ca. 2-4 min. på hver side, og tilsæt et par små klatter smør lige før de er stegt færdige.

Lad dem stege videre i et minuts tid, hvor du drypper dem med smørret fra panden med en ske.

Tag dem af panden, og dæk dem med stanniol, så de holder sig varme. Lad dem trække i 2-3 min. før du serverer dem.

lime
25 min.
Anretning

Vend kikærterne sammen med agurker, tomater og persille, og smag til med masser af limesaft.

Anret en god klat puré på en tallerken, og læg kikærteblanding og kød ovenpå.

Kommentarer og forslag til opskriften

Bonusinfo

Ras-el-hanout er arabisk for "leder af butikken" og indeholder traditionelt en blanding af de bedste krydderier, sælgeren har at tilbyde. Denne ras-el-hanout indeholder 16 (siger og skriver seksten) forskellige ingredienser, heriblandt rosenblade og safran og er krydret, sød og elegant.

Ras-el-hanout indeholder: Kanel, kardemomme, spidskommen, sort peber, koriander, chili, paprika, fennikel, anis, kommen, muskatnød, allehånde, nelliker, ingefær, rosenblade og safran.