0
Sprødstegt svinekød med ris og nye ærter, grønkål og persille

Sprødstegt svinekød med ris og nye ærter, grønkål og persille

Hovedingrediens:
Gris
Sæson:
Forår, Sommer
Tilberedningstid:
30 minutter
Opskriftstype:
Grønne kødretter
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
0 min.
Lad os starte med

Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.

Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.

ris, basmati
1 min.
Ris

Kog risene efter anvisning på posen.

forårsløggrønkålærter i bælgbredbladet persille
3 min.
Grønt

Bælg ærterne.

Skyl grønkålen, fjern de groveste stilke, og snit kålen groft med en kniv.

Pluk persillen ud i blade, og snit stilkene fint med en kniv.

Skyl forårsløg, og snit dem tyndt - gerne lidt på skrå.

bredbladet persillecitronbiryani krydderiforårsløggrønkålærter i bælghakket grisekød
15 min.
Kød

Sæt en stor pande over ved høj varme, og tilsæt lidt olie.

Smuldr kødet ud i små bidder, og kom dem på panden. Pas på med at røre for meget. Lad kødet ligge, og tage godt med farve, og blive sprødt, inden du rører. Steg i 4-5 min., til kødet er gennemstegt.

Tilsæt krydderblandingen, og smag til med salt. Tag kødet af panden, og tilsæt lidt ny olie.

Steg grønkålen ved mellem varme i 2-3 min., til den er faldet en smule sammen. Tilsæt så ærter, persille og forårsløg, og lad dem blot tage lidt varme, inden du vender kødet i panden igen. Smag til, og krydr med godt med fintrevet citronskal.

30 min.
Anretning

Anret de kogte ris i bunden af en dyb tallerken med stegt kød og grønt ovenpå.

 

Bonusinfo

Biryani krydderimix: 50% Madras karry, 15% grønne kardemommefrø, 15% gurkemeje, 10% kanel, 5% laurbærblade.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?