0

Sriracastegt kuller i nudler med mynte, chili og syltet rødløg

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Efterår
Tilberedningstid:
30 minutter
Opskriftstype:
Slankemad
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
0 min.
Lad os starte med

Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.

Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.

gulerodcitronrødløgmyntehvidløgnam pla (fiskesauce)
1 min.
Hak grøntsagerne

Hak rødløget fint og overfør til en stor skål. Kom revet citronskal og hvidløg i og tilsæt citronsaft, fiskesauce, finthakket mynte og 1/2 tsk. sukker pr. person. Vend det godt rundt.

Hak gulerødderne i tynde skiver og vend i urtevinaigretten.

kullerfilet uden skindsriracha saucehvedemel
15 min.
Steg fisken

Skær fisken i ca. 2x2 cm stykker.

Varm en pande op ved middelhøj varme.

Vend fisken først i srirachaen (pas på med mængden - den er stærk) og derefter i 1/2 spsk. hvedemel pr. person.

Steg fiskestykkerne i 1 spsk. olie pr. person i ca. 1 min. på to sider, indtil de får godt med farve og begynder at flage.

fuldkornsnudler
25 min.
Kog nudlerne

Kog nudlerne som angivet på pakken.

30 min.
Anretning

Kom nudlerne i skålen med gulerødderne og vend det godt rundt.

Fordel i skåle og top med fisken. 

Bonusinfo

Kend din fisk: Kuller

GASTRONOMISK

Kullerens kød er hvidt, magert og oftest mere fast end torskens. Den spisemæssige højsæson er størst i efterårsmånederne. Herhjemme har den særligt været saltet og tørret som klipfisk, og nogle steder desuden røget. Man vil i de fleste retter kunne erstatte kuller med torsk, lange, kulmule eller lyssej, og den kan som torsk tilberedes på mange måder - pocheret, dampet, bagt og stegt i smør.

Kulleren er meget populær i Storbritannien, hvor den både spises koldrøget som Finnan haddie og varmrøget som Arbroath smokie. Kuller er desuden en af de foretrukne fisk til fish & chips.

SUNDHED

Kulleren er en mager fisk med kun ca. 1g fedt/100 g. Proteinindholdet er ca. 19g/100 g. Den er særligt rig på selen, der styrker vores immunforsvar og hos mænd sætter sædproduktionen op.

Læs mere om kuller her > KEND DIN FISK

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?