0
Stegt blomkål på blød polenta med frisk majs og portobello

Stegt blomkål på blød polenta med frisk majs og portobello

Hovedingrediens:
Grøntsager
Sæson:
Sommer
Tilberedningstid:
25 minutter
Opskriftstype:
Vegetarretter
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
0 min.
Lad os starte med:

Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.

Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.

polentamel
1 min.
Polenta

Kom 750 ml vand i en gryde, og kog det op. Når vandet koger, tilsætter du polentamelet, mens du pisker. Skru ned for gryden, og lad det småboble under låg i ca. 5 min. Rør gerne jævnligt.

Lad derefter grøden hvile under låg indtil servering. Tilsæt evt. lidt ekstra vand, hvis det er nødvendigt. Ved servering skal polentaen have konsistens som en lind grød.

Hvis du laver mad til 2 personer, skal du kun bruge ca. halvdelen af polentamelet og derfor også kun ca. den halve mængde vand. 

Sæt også en stor gryde vand over med et godt skud salt til at koge majs i.

portobellosvampeblomkål
5 min.
Svampe

Soignér svampene, skær dem i skiver, og steg dem gyldne og møre på en pande i 3-4 min. i en smule olie. Krydr med salt og friskkværnet peber, og gem svampene til senere.

Skyl og pluk blomkålet ud i grove buketter, og steg dem på samme pande. Buketterne skal stege i 6-8 min., til de har taget godt med farve, og er møre. 

majskolberportobellosvampecitron
15 min.
Majs

Når vandet i gryden koger, tilsætter du majskolberne og koger dem stille og roligt i ca. 5 min.

Tag herefter majsene op, og skær kernerne af kolberne med en kniv.

Vend majs og svampe sammen i en skål.

Riv citronskal fint ned i skålen, og smag til med salt og friskkværnet peber.

pecorino romanocitron
20 min.
Polenta

Smag polentaen til med rigeligt god olivenolie, citronsaft, en klat smør, godt med salt og peber og fintrevet ost. Gem gerne lidt ost til anretning.

pecorino romano
25 min.
Anretning

Anret den bløde polenta i bunden af en tallerken med blomkål, svampe og majs ovenpå, og slut af med fintrevet ost henover retten.

Bonusinfo

Pecorino Romano D.O.P er fremstillet af fåremælk i den Italienske region Roma.

Pecorino er med sin grynede konsistens meget anvendt i madlavning som riveost, smagen adskiller sig fra parmesan ved at være mere karakteristisk, salt og mere smagfuld.

Fantastisk på frisk pasta - hen over en pizza, i en salat eller blot som et stykke ost med brød.

Pecorino Romano modnes fra 4 måneder til et år.

Næringsindhold pr. person:

Energi:
592 kcal
Fedt:
40,8 g
heraf mættede fedtsyrer:
6 g
Kulhydrat:
41,3 g
heraf sukkerarter:
5,3 g
Kostfibre:
6 g
Protein:
14,2 g

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?