0
Stegt fasan i svampetapenade med braiseret fennikel over græsk yoghurt

Stegt fasan i svampetapenade med braiseret fennikel over græsk yoghurt

Hovedingrediens:
Vildt
Sæson:
Efterår
Tilberedningstid:
30 minutter
Opskriftstype:
Slankemad
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
0 min.
Lad os starte med:

Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.

Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.

små kartofler
1 min.
Kog kartoflerne

Sæt en kasserolle med letsaltet vand over at koge.

Kom kartoflerne i vandet, og vær opmærksom på, at vandet kun lige netop skal op at simre. Kog kartoflerne i ca. 10 min., til de er møre. Sluk for blusset, og lad kartoflerne hvile i vandet 5 min. længere, før du hælder vandet fra.

Fennikelcitron
10 min.
Steg fennikelen

Flæk fennikelen på midten, og læg den i en kasserolle med skæresiden nedad i 1 tsk. olie pr. person.

Kom låg på kasserollen, og varm op ved middelhøj varme, så fennikelen kan stege og dampe samtidigt.

Lad den stege i 15-20 min., indtil den har fået godt med farve og er blevet mør.

portobellosvampesorte oliven, uden sten
15 min.
Lav tapenaden

Varm en pande op ved høj varme.

Skær svampene i grove stykker, og kom dem løbende på panden sammen med 1 tsk. olie pr. person. Rør jævnligt rundt.

Hak olivenerne groft. Når svampene har fået godt med farve, slukkes der for varmen. Tilsæt olivenerne, og smag til med citron, salt og peber.

20 min.
Steg kødet

Varm en pande op ved høj varme. Steg kødet i 1 tsk. olie pr. person i ca. 1 min. på hver side, indtil det får godt med farve, og kun lige bliver gennemstegt. Krydr med salt og peber.

græsk yoghurt, 10%
25 min.
Anret fenniklen

Krydr fenniklen med citronsaft og salt. Spred yoghurten ud på et fad, og anret fenniklen henover.

30 min.
Anretning

Servér kødet med kartofler, tapenade og yoghurt.

Næringsindhold pr. person:

Energi:
583 kcal
Fedt:
26,2 g
heraf mættede fedtsyrer:
6,9 g
Kulhydrat:
49,7 g
heraf sukkerarter:
11,3 g
Kostfibre:
8,5 g
Protein:
33,6 g

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?