0
Stegt kulmule i rød karry med glaskål, koriander og ærter

Stegt kulmule i rød karry med glaskål, koriander og ærter

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Forår, Sommer
Tilberedningstid:
25 minutter
Opskriftstype:
Fiskeretter
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
0 min.
Lad os starte med

Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.

Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.

korianderglaskållimeris, basmati
1 min.
Ordn grøntsagerne

Sæt risene over at koge efter anvisning på pakken.

Skræl glaskålet, og skær det i lange tynde stænger. Hak korianderne, både stilke og blade, med en kniv, og skær limefrugten i både.

ærter, frostrød curry pastekokosmælkkulmulefilet med skind
15 min.
Steg fisken

Skær fisken i kuvertstykker, og krydr dem med lidt salt. Varm en pande op ved høj varme, og tilsæt en smule olie. Steg fisken i 3-4 min. på skindsiden og ca. 30 sek. på den anden side. Fisken er færdig, når kødet er mælkehvidt.

Tag fisken af panden, og kom kokosmælk og currypaste op i panden. Kog det igennem et par minutter, tilsæt ærter, og lad dem lune med.

20 min.
Anretning

Anret ris og fisk i en dyb tallerken. Hæld den varme sovs over, drys med koriander og glaskål, og servér med limebåde på siden.

Bonusinfo

Kend din fisk: Kulmule

GASTRONOMISK

Kulmulens kød er hvidt og meget saftigt og er, sammenlignet med torskens kød, nemmere at holde saftigt ved tilberedning. Det ferske kød kan virke meget løst, men det samler sig ved tilberedning.

Kulmulen er især en delikatesse i Sydeuropa, men er også de senere år blevet mere værdsat i Danmark. Det er dog fortsat Sydeuropa, der aftager hovedparten af de kulmuler, der landes i Danmark. I Sydeuropa har man desuden tradition for også at spise kulmulens rogn.

Som andre torskefisk kan kulmulen tilberedes på flere forskellige måder. Den er særligt saftig og smagfuld som stegt, grillet eller bagt.

SUNDHED

Kulmulen er en meget mager fisk med kun 0,4 g fedt/100g. Den har et proteinindhold på ca. 16,5g/100g. Til gengæld er den særligt rig på selen, kalium og kalcium.

Læs mere om kulmule her > KEND DIN FISK

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?