0
Stegt kulmule med marineret fennikel, frisk oregano og ris

Stegt kulmule med marineret fennikel, frisk oregano og ris

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Efterår, Sommer
Tilberedningstid:
30 minutter
Opskriftstype:
Fiskeretter
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
0 min.
Husk

Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.
Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.

riskasserolleGryde
1 min.
Kog risene

Start med at sætte risene over at koge efter anvisning på pakken.

Sæt samtidig en stor grydefuld vand over at koge, som hvis du skulle koge pasta. Husk et godt skud salt.

citronskalotteløgGrønne Nocellara oliven, uden stenfrisk oregano
5 min.
Forbered det grønne

Hak skalotteløgene super fint med en skarp kniv. Hak oliven en smule mere groft. Pil oreganobladene af stilkene. Riv citronen fint på et rivejern.

Pisk en marinade af lige dele citronsaft og olivenolie. Du skal bruge ca. 2 spsk. marinade pr. kuvert i alt.

Kom skalotteløg, citronskræl, oregano og oliven op i marinaden, og krydr med et godt skud friskkværnet, sort peber. Ingen salt. Tilsæt tørret fennikel lidt af gangen, mens du smager til. 

Fennikel
15 min.
Kog fennikel

Skær fennikel i både på 2-3 cm. tykkelse på det tykkeste sted.

Kog dem i det kogende vand i 3-4 min. Tag dem op af vandet, og hold dem lune i en skål med låg.

20 min.
Steg fisken

Skær fisken i kuvertstykker, dup dem tørre med lidt køkkenrulle, og krydr med lidt salt.

Varm en pande op ved højt blus, og tilsæt lidt olie. Steg fisken i 3-4 min. på den ene side og max 30 sekunder på den anden side. Fisken er færdig, når den er mælkehvid.

30 min.
Anretning

Anret risene på en tallerken med fisken ovenpå. Kom både af fennikel ved siden af, og kom en god skefuld eller to af marinaden over. Husk at røre grundigt i marianaden, hver gang du øser af den.

Velbekomme!

Bonusinfo

Skagenfoods udvalgte grønne oliven er Nocellara oliven som gror på den solbeskinnede Rocca Messina ca. 40 kilometer øst for Rom. Denne familiegård er som en af de meget få certificeret til at have Oliventræerne certificerede som Økologiske. Olivene plukkes i oktober, november og december hvorefter de bringes i saltlage for at fjerne den bitre smag som er i alle oliven. Herefter udvandes de med frisk vand for at nedbringe saltindholdet i frugten. Super godt til salater, pizza, fisk og kød.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?