0
Stegt havkat på polenta med pak choy, majroer og hvidløg

Stegt havkat på polenta med pak choy, majroer og hvidløg

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Forår, Sommer
Tilberedningstid:
30 minutter
Opskriftstype:
Fiskeretter
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
polentamel
1 min.
Polenta

Kom 200 g vand pr. person i en gryde, og kog det op. Når vandet koger, tilsætter du ca. 40g polentamel pr. person, mens du pisker. Skru ned til lav varme, og lad det småboble under låg i ca. 5 min. Rør gerne jævnligt. Lad derefter grøden hvile under låg indtil servering.

Riv osten, og gem den til senere.

Tænd ovnen på 50-70 grader til senere.

pak choymajroerhvidløg
5 min.
Grønt

Skyl pak choy grundigt, og skræl majroerne.

Skær stilkene på pak choy i tynde skiver, og bladene i lidt grovere strimler. Undgå at blande stilke og blade sammen.

Skær majroerne i små tern på ca. 1x1 cm.

Pil hvidløg, og snit dem super tyndt med en kniv.

havkatpinjekerner
15 min.
Fisk

Dup fisken tør med et stykke køkkenrulle, krydr den med salt og friskkværnet peber, og skær den i kuvertstykker.

Steg fisken på en stor, meget varm pande i en smule olie. Steg i ca. 3-4 min. på den ene side, og ca. 30 sekunder på den anden side. 

Tag herefter fisken af panden, og sæt den ind i ovnen, så den holder sig lun.

Hæld fedtstoffet af panden, men rengør den ikke, med mindre fisken er brændt på. Tilsæt lidt ny olivenolie, og sæt panden over ved mellem varme. Tilsæt hvidløg og pinjekerner, og lad dem sautere et minut eller to, uden at hvidløget tager farve. 

Tilsæt så pak choy, og lad dem varme med et minut eller to, inden du kommer bladene fra pak choy og majroer på. Vend rundt, til bladene er faldet en smule sammen, og træk så panden fra varmen. Smag til med masser af fintrevet citronskal og salt.

pecorino romanocitron
30 min.
Anretning

Varm polentaen op igen, tilsæt evt. en smule mere vand, så den har konsistens som en grød. Når polentaen er varm, kommer du den revne ost, godt med friskkværnet sort peber og et godt skud olivenolie i.

Anret en god klat polenta på en tallerken med fisken ovenpå og pak choy og majroer ved siden af.

Velbekomme!

Bonusinfo

Pecorino Romano D.O.P er fremstillet af fåremælk i den Italienske region Roma.

Pecorino er med sin grynede konsistens meget anvendt i madlavning som riveost, smagen adskiller sig fra parmesan ved at være mere karakteristisk, salt og mere smagfuld.

Fantastisk på frisk pasta - hen over en pizza, i en salat eller blot som et stykke ost med brød.

Pecorino Romano modnes fra 4 måneder til et år.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?