Skær fisken i store stykker, krydr dem med salt på alle sider, og læg dem til side.
Forvarm ovnen til 180 grader.
Skræl eller skrub jordskokkerne grundigt under vand, flæk dem, og overfør dem til en bageplade dækket med bagepapir. Vend dem i 1/2 spsk. olie, krydr med salt, og bag dem i ca. 20 min., til de er møre og har fået godt med farve.
Dræn kikærterne for vand (uden at kassere vandet), og kom dem op i en skål. Pil hvidløget, og tilsæt det til kikærterne sammen med 1/2 spsk. olivenolie pr. person, citronsaften, sesamolien, krydderiblandingen og lidt salt. Blend det hele med en stavblender. Hæld lidt af væden fra kikærterne tilbage i hummussen for at gøre den mere lind, og smag til, om den mangler ekstra salt.
Varm en pande op ved høj varme.
Når panden er godt gennemvarm, tilsættes 1 tsk. olie pr. person. Læg fiskens skindside på panden, og lad den stege i 3 min. ved middelvarme.
Vend fisken om på den modsatte side, og steg videre i 1 min. Vil du have fisken helt gennemstegt, så lad den stege 3 min. på begge sider.
Tag fisken af panden, og servér straks.
Servér fisken med hummusen og de bagte jordskokker.
Velbekomme!
Hummuskrydderi indeholder: 75% spidskommen, 10% sort peber, 10% sød paprika, 5% chili.
Kundekommentarer ()