0
Stegt hvilling i hummus med bagte jordskokker

Stegt hvilling i hummus med bagte jordskokker

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Efterår, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter
Opskriftstype:
Slankemad
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
hvillingfilet med skind
1 min.
Fisken

Skær fisken i store stykker, krydr dem med salt på alle sider, og læg dem til side.

jordskokker
3 min.
Jordskokkerne

Forvarm ovnen til 180 grader.

Skræl eller skrub jordskokkerne grundigt under vand, flæk dem, og overfør dem til en bageplade dækket med bagepapir. Vend dem i 1/2 spsk. olie, krydr med salt, og bag dem i ca. 20 min., til de er møre og har fået godt med farve. 

kikærter i vandcitronhvidløgristet sesamoliehummus krydderiblanding
10 min.
Hummus

Dræn kikærterne for vand (uden at kassere vandet), og kom dem op i en skål. Pil hvidløget, og tilsæt det til kikærterne sammen med 1/2 spsk. olivenolie pr. person, citronsaften, sesamolien, krydderiblandingen og lidt salt. Blend det hele med en stavblender. Hæld lidt af væden fra kikærterne tilbage i hummussen for at gøre den mere lind, og smag til, om den mangler ekstra salt.

20 min.
Fisken

Varm en pande op ved høj varme.

Når panden er godt gennemvarm, tilsættes 1 tsk. olie pr. person. Læg fiskens skindside på panden, og lad den stege i 3 min. ved middelvarme. 

Vend fisken om på den modsatte side, og steg videre i 1 min. Vil du have fisken helt gennemstegt, så lad den stege 3 min. på begge sider. 

Tag fisken af panden, og servér straks. 

30 min.
Anretning

Servér fisken med hummusen og de bagte jordskokker.

Velbekomme!

Bonusinfo

Hummuskrydderi indeholder: 75% spidskommen, 10% sort peber, 10% sød paprika, 5% chili.

Næringsindhold pr. person:

Energi:
600 kcal
Fedt:
20,6 g
heraf mættede fedtsyrer:
2,5 g
Kulhydrat:
54,6 g
heraf sukkerarter:
14 g
Kostfibre:
14,4 g
Protein:
38,6 g

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?