0
Stegt isingfilet med fregola sarda, tomat, feta og oregano

Stegt isingfilet med fregola sarda, tomat, feta og oregano

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Bagte tomater: Del tomaterne i halve og læg dem på bagepapir på en bageplade. Hak lidt hvidløg helt fint (eller pres det) og fordel det på tomaterne. Fordel lidt god olivenolie over tomaterne og krydr med salt, peber og lidt sukker samt lidt hakket oregano. Bag i en 150 grader varm ovn i 15-20 min.

Fisk: Krydr fileterne med salt og peber og fold dem på midten på den lange led. Vend dem i lidt rug- eller hvedemel og steg dem på en medium varm pande i halvt smør og halvt neutral olie. Steg dem primært på den ene side i ca. 2 min. til de er gyldne og sprøde. Tilsæt et par smørklatter og vend fiskene, når det er ”bruset af”. Steg videre mens du hele tiden "drypsteger" ved at tage smør fra panden med en spiseske og hælde det over fisken - fortsæt drypstegningen i 1 min. Krydr igen med lidt salt og peber før du serverer (gerne med en god flagesalt som fx Læsø- eller Maldonsalt).

Fregola sarda: Kog fregola (perle couscous) i rigeligt letsaltet vand i ca. 7-8 min., dræn vandet fra i et dørslag og giv dem et chok med koldt vand i 5 sekunder. Kom de kogte perler i en skål og vend med det samme lidt god olivenolie i. Snit rødløg, hak hvidløg og pluk og hak oregano og vend det i sammen med de bagte tomater, smuldret feta og ristede pinjekerner (vend pinjekerner med lidt neutral olie og fint salt og bag i ovnen sammen med tomater de sidste 10 min. til de er gyldne). Smag til med salt, peber og lidt citronsaft - lad den gerne trække i 10-15 min.

Bonusinfo

Fregula er en type pasta fra Sardinien. Det ligner nordafrikanske Berkoukes og Mellemøstlig Moghrabieh. Fregula findes i forskellige størrelser, men består typisk af semulina dej, der er rullet i kugler med en diameter på 2-3 mm og ristet i en ovn. 

Bemærk den forholdsvis lange kogetid på 12 minutter!

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?