Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.
Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.
Kog grynene i rigeligt letsaltet vand i 12-15 min., eller til de er møre, og lad dem derefter dryppe af i en sigte.
Skær aubergine, courgette og peberfrugter i mundrette stykker på ca. 1 x 1 cm, og sautér dem i rigeligt god olivenolie i en bred tykbundet gryde/sauteuse, til de netop begynder at tage farve. Krydr generøst med salt og peber.
Hak hvidløg og løg fint, og sautér dem med i et par minutter.
Tilsæt krydderiblandingen, og lad det hele sautere godt igennem i ca. 5-10 min. ved jævn varme, mens du rører jævnligt. Sørg for løbende at tilføje en smule mere olivenolie efterhånden som, især auberginen, absorberer det olie der er.
Tilsæt de hakkede tomater og 1-2 spsk. god eddike (rødvinseddike eller sherry fungerer godt, men alle duer).
Læg låg på, og lad det hele simre i ca. 10-15 min. ved svag varme under jævnlig omrøring. Smag til med salt og peber samt evt. lidt sukker.
Del fileterne i mindre stykker, og krydr dem med salt og peber.
Vend dem i lidt groft rugmel eller hvedemel, og steg på en mediumvarm pande i godt med smør og olivenolie i ca. 3-4 min. på den ene side, indtil den er pænt gylden.
Vend og steg i kort tid på den anden side, til fisken netop er gennemstegt.
Krydr med salt og peber igen.
Som vist på billedet.
Kend din fisk: Kuller
GASTRONOMISK
Kullerens kød er hvidt, magert og oftest mere fast end torskens. Den spisemæssige højsæson er størst i efterårsmånederne. Herhjemme har den særligt været saltet og tørret som klipfisk, og nogle steder desuden røget. Man vil i de fleste retter kunne erstatte kuller med torsk, lange, kulmule eller lyssej, og den kan som torsk tilberedes på mange måder - pocheret, dampet, bagt og stegt i smør.
Kulleren er meget populær i Storbritannien, hvor den både spises koldrøget som Finnan haddie og varmrøget som Arbroath smokie. Kuller er desuden en af de foretrukne fisk til fish & chips.
SUNDHED
Kulleren er en mager fisk med kun ca. 1g fedt/100 g. Proteinindholdet er ca. 19g/100 g. Den er særligt rig på selen, der styrker vores immunforsvar og hos mænd sætter sædproduktionen op.
Læs mere om kuller her > KEND DIN FISK
Ratatouillekrydderi indeholder:
25 % basilikum, 25% timian, 25% havsalt, 15% rosmarin og 10% sort peber
Kundekommentarer ()