0
Stegt kuller med ratatouille og perlespelt
Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
25 minutter
Opskriftstype:
Fransk
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
0 min.
Lad os starte med:

Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.

Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.

perlespelt
1 min.
Perlespelt

Kog grynene i rigeligt letsaltet vand i 12-15 minutter. Lad dem dryppe af i en sigte. 

ratatouillekrydderiauberginerød peberfrugthvidløggrøn courgetteflåede og hakkede tomaterzittauerløg
2 min.
Ratatouille

Skær aubergine, courgette og peberfrugter i mundrette stykker på ca. 1 x 1 cm, og sautér dem i rigeligt god olivenolie i en bred tykbundet gryde/sauteuse, til de netop begynder at tage farve. Krydr generøst med salt og peber. 

Hak hvidløg og skalotteløg fint, og sautér dem med i et par minutter.

Tilsæt krydderiblandingen, og lad det hele sautere godt igennem i ca. 5-10 min. ved jævn varme, mens du rører jævnligt. Sørg for løbende at tilføje en smule mere olivenolie efterhånden som, især auberginen, absorberer det olie der er.

Tilsæt de hakkede tomater og 1-2 spsk. god eddike (rødvinseddike eller sherry fungerer godt, men alle duer).

Læg låg på, og lad det hele simre i ca. 10-15 min. ved svag varme under jævnlig omrøring. Smag til med salt og peber samt evt. lidt sukker. 

kullerfilet uden skind
20 min.
Fisk

Fileterne deles i mindre stykker, og krydres med salt og peber. Vend dem i lidt groft rugmel eller hvedemel, og steg på en mediumvarm pande i godt med smør og olivenolie i ca. 3-4 min. på den ene side, indtil den er pænt gylden. Vend og steg i kort tid på den anden side til fisken netop er gennemstegt. 

Krydr med salt og peber igen.

25 min.
Anretning

Som vist på billedet.

Bonusinfo

Kend din fisk: Kuller

GASTRONOMISK

Kullerens kød er hvidt, magert og oftest mere fast end torskens. Den spisemæssige højsæson er størst i efterårsmånederne. Herhjemme har den særligt været saltet og tørret som klipfisk, og nogle steder desuden røget. Man vil i de fleste retter kunne erstatte kuller med torsk, lange, kulmule eller lyssej, og den kan som torsk tilberedes på mange måder - pocheret, dampet, bagt og stegt i smør.

Kulleren er meget populær i Storbritannien, hvor den både spises koldrøget som Finnan haddie og varmrøget som Arbroath smokie. Kuller er desuden en af de foretrukne fisk til fish & chips.

SUNDHED

Kulleren er en mager fisk med kun ca. 1g fedt/100 g. Proteinindholdet er ca. 19g/100 g. Den er særligt rig på selen, der styrker vores immunforsvar og hos mænd sætter sædproduktionen op.

Læs mere om kuller her > KEND DIN FISK

Bonusinfo

Ratatouillekrydderi indeholder:

25 % basilikum, 25% timian, 25% havsalt, 15% rosmarin og 10% sort peber

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?