Skær fisken i store stykker, krydr den med salt på alle sider, og læg den til side.
Skyl bulguren under koldt vand i en sigte. Kom den skyllede bulgur i en gryde, og tilsæt vand, så det godt og vel dækker. Kog i 8-10 min. under låg ved svag varme. Lad den kogte bulgur afdryppe og køle lidt af i en sigte. Hvis bulguren klistrer lidt, kan man med fordel skylle den under koldt vand.
Skyl kålen grundigt, og hak den i mundrette stykker. Skyl pæren, og skær den i små tern.
Varm en pande op ved høj varme. Når panden er rygende varm, steges kålen i 1/2 spsk. olie pr. person, indtil kålen får godt med farve. Den behøver ikke blive helt gennemstegt. Steg evt. kålen ad flere omgange, så det hele får kontakt med panden.
Kom kålen op i en stor skål sammen med pære, smuldret kota, bulgur, revet citronskal, citronsaft og 1/2 spsk. olie pr. person. Vend det hele godt rundt, og smag til med salt og peber.
Varm en pande op ved høj varme.
Når panden er godt gennemvarm, tilsættes 1 tsk. olie pr. person. Læg fiskens skindside på panden, og lad stykkerne stege i 3 min. ved middelvarme.
Vend fisken om på den modsatte side og steg videre i 1 min. Vil du have fisken helt gennemstegt, så lad den stege 3 min. på begge sider.
Tag fisken af panden, og servér straks.
Servér fisken sammen med salaten.
Velbekomme!
Kota er fremstillet af økologisk komælk, fra Østjylland. Mælken kommer fra omkringliggende økologiske gårde, hvor køerne går frit ude og inde. Osten er en fetatype, som fremstilles i små ostekar og håndfyldes i formene og vendes, hvor håndværket spiller en vigtig rolle. Herefter saltes osten i et døgn og emballeres i sin egen saltlage. Smagen af komælk giver en frisk karakter og syre. Osten har en flot rund smag og en cremet konsistens.
Kundekommentarer ()