0
Stegt kuller med syrligt blomkål og krydderbagte kartofler

Stegt kuller med syrligt blomkål og krydderbagte kartofler

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer
Tilberedningstid:
30 minutter
Opskriftstype:
Hurtige fiskeretter
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
kartoflersaté krydderi
1 min.
Kartofler

Tænd ovnen på 200 grader varmluft.

Start med at skrubbe kartoflerne grundigt, og skær dem i både. Vend dem med lidt olivenolie, salt og krydderblandingen.

Bag kartoflerne i ca. 25 min., til de er møre, og har taget godt med farve.

blomkållimecashewnødder
5 min.
Blomkål

Skyl blomkålet, skær det ud i buketter, og skær dem derefter i tynde skiver med en kniv eller et mandolinjern.

Rist nødderne på en tør pande, til de har taget lidt farve. Hak dem groft med en kniv.

Vend blomkål, nødder, masser af fintrevet limeskal og limesaft sammen i en skål.

kullerfilet med skind
15 min.
Kuller

Varm en pande op ved højeste blus, og tilsæt en smule olie. Del fisken i kuvertstykker, steg dem ca. 3-4 min. på skindsiden, og derefter 30 sekunder på den anden side. Hvis du ønsker fisken helt gennemstegt skal du stege fisken 3-4 minutter på begge sider. Krydr med salt og friskkværnet peber.

creme fraiche 38%
30 min.
Anretning

Anret kartofler, fisk og syrligt blomkål på en tallerken, og kom til sidst en god skefuld creme fraiche ved.

Velbekomme!

Bonusinfo

Kend din fisk: Kuller

GASTRONOMISK

Kullerens kød er hvidt, magert og oftest mere fast end torskens. Den spisemæssige højsæson er størst i efterårsmånederne. Herhjemme har den særligt været saltet og tørret som klipfisk, og nogle steder desuden røget. Man vil i de fleste retter kunne erstatte kuller med torsk, lange, kulmule eller lyssej, og den kan som torsk tilberedes på mange måder - pocheret, dampet, bagt og stegt i smør.

Kulleren er meget populær i Storbritannien, hvor den både spises koldrøget som Finnan haddie og varmrøget som Arbroath smokie. Kuller er desuden en af de foretrukne fisk til fish & chips.

SUNDHED

Kulleren er en mager fisk med kun ca. 1g fedt/100 g. Proteinindholdet er ca. 19g/100 g. Den er særligt rig på selen, der styrker vores immunforsvar og hos mænd sætter sædproduktionen op.

Læs mere om kuller her > KEND DIN FISK

Bonusinfo

Saté krydderiblanding indeholder:
  • 20% korianderfrø
  • 15% citrongræs,
  • 10% (kaffir)lime
  • 10% løgpulver
  • 10% fennikelfrø
  • 10% spidskommen
  • 10% sort peber
  • 5% løgpulver
  • 5% hvidløgspulver
  • 5% chilipulver (bird eye).

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?