Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.
Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.
Tænd ovnen på 200 grader varmluft.
Skrub kartoflerne grundigt, skær dem i både, og vend dem med lidt olivenolie, salt og krydderiblandingen.
Bag kartoflerne i ca. 25 min., til de er møre, og har taget godt med farve.
Skyl blomkålet, skær det ud i buketter, og skær dem derefter i tynde skiver med en kniv eller et mandolinjern.
Rist nødderne på en tør pande, til de har taget lidt farve. Hak dem groft med en kniv.
Vend blomkål, nødder, masser af fintrevet limeskal og limesaft sammen i en skål.
Varm en pande op ved højeste blus, og tilsæt en smule olie.
Del fisken i kuvertstykker, steg dem ca. 3-4 min. på skindsiden, og derefter 30 sek. på den anden side.
Hvis du ønsker fisken helt gennemstegt, skal du stege fisken 3-4 min. på begge sider. Krydr med salt og friskkværnet peber.
Anret kartofler, fisk og syrligt blomkål på en tallerken, og kom til sidst en god skefuld creme fraiche ved.
Kend din fisk: Kuller
GASTRONOMISK
Kullerens kød er hvidt, magert og oftest mere fast end torskens. Den spisemæssige højsæson er størst i efterårsmånederne. Herhjemme har den særligt været saltet og tørret som klipfisk, og nogle steder desuden røget. Man vil i de fleste retter kunne erstatte kuller med torsk, lange, kulmule eller lyssej, og den kan som torsk tilberedes på mange måder - pocheret, dampet, bagt og stegt i smør.
Kulleren er meget populær i Storbritannien, hvor den både spises koldrøget som Finnan haddie og varmrøget som Arbroath smokie. Kuller er desuden en af de foretrukne fisk til fish & chips.
SUNDHED
Kulleren er en mager fisk med kun ca. 1g fedt/100 g. Proteinindholdet er ca. 19g/100 g. Den er særligt rig på selen, der styrker vores immunforsvar og hos mænd sætter sædproduktionen op.
Læs mere om kuller her > KEND DIN FISK
Kundekommentarer ()