0
Stegt kuller mujaddara og stegt pak choy
Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter
Opskriftstype:
Mellemøstlig
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
grønne linserbasmatirismujaddara krydderizittauerløgrosiner
1 min.
Mujaddara:

Kog de grønne linser i rigeligt saltet vand i 10-12 min. Skræl løget, halvér det, og skær det i meget tynde skiver - evt. på et mandolinjern. Varm et par spsk. neutral olie op i en sauteause eller pande, og kom løgene heri. Steg dem sprøde og mørkgyldne, mens du vender ofte. Lad dem dryppe af på fedtsugende papir. Varm nu lidt olivenolie op på panden, kom krydderiblandingen på sammen med risene, og rør rundt. Kom de kogte linser og det meste af vandet fra linserne på, så det netop dækker. Lad ris og linser simre i 12-15 min. ved svag varme under låg. Kom rosiner i, og lad det hele trække under låg i 5 min. Ved servering vendes de ristede løg i.

kullerfilet uden skind
30 min.
Fisk:
35 min.
Anretning:

Som vist på billedet. Mujaddara ovenpå fisken.

Bonusinfo

Kend din fisk: Kuller

GASTRONOMISK

Kullerens kød er hvidt, magert og oftest mere fast end torskens. Den spisemæssige højsæson er størst i efterårsmånederne. Herhjemme har den særligt været saltet og tørret som klipfisk, og nogle steder desuden røget. Man vil i de fleste retter kunne erstatte kuller med torsk, lange, kulmule eller lyssej, og den kan som torsk tilberedes på mange måder - pocheret, dampet, bagt og stegt i smør.

Kulleren er meget populær i Storbritannien, hvor den både spises koldrøget som Finnan haddie og varmrøget som Arbroath smokie. Kuller er desuden en af de foretrukne fisk til fish & chips.

SUNDHED

Kulleren er en mager fisk med kun ca. 1g fedt/100 g. Proteinindholdet er ca. 19g/100 g. Den er særligt rig på selen, der styrker vores immunforsvar og hos mænd sætter sædproduktionen op.

Læs mere om kuller her > KEND DIN FISK

Bonusinfo

Mujaddara

- er en klassisk ”fattigmandsret” fra Mellemøsten, hvor den laves i flere udgaver, men altid består af ris, linser og som prikken over i'et de sprødstegte løg på toppen

Skagenfoods mujaddarablanding består af:

30% Spidskommenfrø, 25% Korianderfrø, 10% Allehånde, 10% Kanel, 10% Kommen, 10% Cayennepeber og 4% Laurbærblade, 1% Safran

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?