0
Stegt kuller i tomatsovs med ris og rosiner
Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Efterår, Vinter
Tilberedningstid:
20 minutter
Opskriftstype:
Fiskeretter
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
0 min.
Lad os starte med:

Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.

Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.

jasminris
1 min.
Kog risene

Sæt risene over at koge efter anvisning på pakken.

kullerfilet uden skindtomatpassatagaram masala1
3 min.
Steg fisken

Skær fisken i kuvertstykker., og steg dem hårdt på en godt varm pande i en smule olivenolie i 2-3 min. Tag fisken af panden, og tilsæt krydderblanding og tomatsovs til panden. Lad det koge lidt ind, og kom så fisken tilbage på panden. Lad det simre 1-2 min., så fisken bliver helt færdig.

rød peberfrugtrucola
10 min.
Lav salaten

Skær den røde peber i tynde strimler, og vend dem sammen med rucola, et par dråber olivenolie og et godt skud groftkværnet sort peber i en skål.

Bemærk, at du også kan lave peberfrugten til gnavegrønt, hvis ungerne foretrækker det.

rosiner
20 min.
Anretning

Rør risene løse med en gaffel, og vend rosiner i. Anret på en tallerken med fisk, sovs og salaten på siden.

Bonusinfo

Kend din fisk: Kuller

GASTRONOMISK

Kullerens kød er hvidt, magert og oftest mere fast end torskens. Den spisemæssige højsæson er størst i efterårsmånederne. Herhjemme har den særligt været saltet og tørret som klipfisk, og nogle steder desuden røget. Man vil i de fleste retter kunne erstatte kuller med torsk, lange, kulmule eller lyssej, og den kan som torsk tilberedes på mange måder - pocheret, dampet, bagt og stegt i smør.

Kulleren er meget populær i Storbritannien, hvor den både spises koldrøget som Finnan haddie og varmrøget som Arbroath smokie. Kuller er desuden en af de foretrukne fisk til fish & chips.

SUNDHED

Kulleren er en mager fisk med kun ca. 1g fedt/100 g. Proteinindholdet er ca. 19g/100 g. Den er særligt rig på selen, der styrker vores immunforsvar og hos mænd sætter sædproduktionen op.

Læs mere om kuller her > KEND DIN FISK

Bonusinfo

Garam masala indeholder: 40% spidskommen, 30% korianderfrø, 10% kanel, 10 % grøn kardemomme, 5% nelliker, 5%  laurbærblade

 

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?