0
Torsk i tomatsovs med grønkål, creme fraiche og hasselnødder

Torsk i tomatsovs med grønkål, creme fraiche og hasselnødder

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Vinter
Tilberedningstid:
40 minutter
Opskriftstype:
Slankemad
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
perlespelt
1 min.
Spelten

Kom spelten i en gryde med rigeligt vand og et skud salt. Lad den koge stille og roligt under låg i ca. 20 min., til den er mør.

torskefilet uden skind
3 min.
Fisken

Skær fisken i stykker på ca. 2x2 cm, krydr med salt, og gem dem til senere.

hasselnøddekerner
10 min.
Nødderne

Nødderne ristes på en tør pande over middel varme, indtil de bliver gyldenbrune i overfladen. Tag dem af varmen, og gem dem til senere.

løgtomatpurébouillonhonning
15 min.
Tomatsovsen

Pil løget, og hak det fint. 

Varm en kasserolle op ved middel varme. Steg løget i 1 tsk. olie pr. person, indtil de er gyldne.

Tilsæt tomatpureen og bouillonen, og steg i yderligere 30 sek. under omrøring. Kom speltkernerne i, og hæld vand i, indtil det dækker. Lad det simre indtil servering, og smag til med salt og ca. 1/2 tsk. honning pr. person. 

1 min. før servering kommes fisken i, som derved tilberedes.

grønkålcreme fraiche 18%
25 min.
Kålen

Skyl kålen grundigt, og pluk den i mundrette stykker. 

Varm en pande op ved høj varme. Når den er rygende varm, steges kålene i 1/2 spsk. olie pr. person i ca. 3 min., indtil de har fået godt med farve og er blevet møre.

Overfør kålene til en skål, og vend dem med creme fraiche. Smag til med salt, og top med de ristede nødder. 

40 min.
Anretning

Servér fisken med spelt og grønkålssalat.

Næringsindhold pr. person:

Energi:
592 kcal
Fedt:
27 g
heraf mættede fedtsyrer:
8,1 g
Kulhydrat:
41,4 g
heraf sukkerarter:
9,1 g
Kostfibre:
13,3 g
Protein:
39,5 g

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?