Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.
Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.
Riv mozzarellaen i små stykker, og overfør til en skål.
Dæk det med fløde, og krydr det grundigt med salt. Lad det stå på køl, indtil servering.
Forvarm ovnen ved 225 grader varmluft. Dæk en bradepande (2 bradepander, hvis i er flere, end 3 mennesker) med bagepapir.
Skær guleroden og løgene i mundrette stykker, og lad tomaterne, kartoflerne og rosmarinen være hele. Rør det hele godt sammen med 1/2 spsk. olie pr. pers., og krydr godt med salt og peber.
Bag grøntsagerne i ca. 20 min., indtil grøntsagerne har fået godt med farve, og kartoflerne er blevet møre. Rør det godt rundt undervejs.
Varm en pande op ved høj varme, og skær fisken i portionsstørrelser.
Når panden er godt gennemvarm, tilsættes 1 tsk. olie pr. person. Læg fiskens skindside på panden, og lad det stege i ca. 3 min. ved middelhøj varme.
Vend fisken om på den modsatte side og steg videre i ca. 30 sek. Vil du have fisken helt gennemstegt, så lad den stege 3 min. på begge sider.
Tag fisken af panden, krydr godt med salt, og servér straks.
Hæld stracciatellaen i et stort fad og anret de bagte grøntsagerne henover. Servér fisken til.
Kend din fisk: Kulmule
GASTRONOMISK
Kulmulens kød er hvidt og meget saftigt og er, sammenlignet med torskens kød, nemmere at holde saftigt ved tilberedning. Det ferske kød kan virke meget løst, men det samler sig ved tilberedning.
Kulmulen er især en delikatesse i Sydeuropa, men er også de senere år blevet mere værdsat i Danmark. Det er dog fortsat Sydeuropa, der aftager hovedparten af de kulmuler, der landes i Danmark. I Sydeuropa har man desuden tradition for også at spise kulmulens rogn.
Som andre torskefisk kan kulmulen tilberedes på flere forskellige måder. Den er særligt saftig og smagfuld som stegt, grillet eller bagt.
SUNDHED
Kulmulen er en meget mager fisk med kun 0,4 g fedt/100g. Den har et proteinindhold på ca. 16,5g/100g. Til gengæld er den særligt rig på selen, kalium og kalcium.
Læs mere om kulmule her > KEND DIN FISK
Kundekommentarer ()