Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter, salater og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.
OBS: Læs opskriften grundigt igennem inden du går i gang og find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.
Start med at sætte risene over at koge efter anvisning på pakken.
Skær spidskålen ud i mundrette stykker. Halvér tomaterne.
Bemærk, at kålen er tiltænkt at skulle spises rå, men hvis man ønsker stegt spidskål til retten, er det bare at stege den af på panden, efter fisken er stegt.
Skær fisken i kuvertstykker, og krydr dem med lidt salt og friskkværnet sort peber.
Varm en pande op ved høj varme, og tilsæt en smule olie. Steg fisken i 3-4 min. på skindsiden og ca. 30 sekunder på den anden side.
Tag fisken af panden, og kom karrysaucen på. Giv den et opkog, og juster smagen med et par skefulde creme fraiche. Herefter må saucen ikke koge.
Anret ris, fisk og karrysauce i en dyb tallerken, og kom kål, tomater og peanuts i separate skåle, så kan man selv tilsætte til retten efter smag.
Velbekomme!
Kend din fisk: Kulmule
GASTRONOMISK
Kulmulens kød er hvidt og meget saftigt og er, sammenlignet med torskens kød, nemmere at holde saftigt ved tilberedning. Det ferske kød kan virke meget løst, men det samler sig ved tilberedning.
Kulmulen er især en delikatesse i Sydeuropa, men er også de senere år blevet mere værdsat i Danmark. Det er dog fortsat Sydeuropa, der aftager hovedparten af de kulmuler, der landes i Danmark. I Sydeuropa har man desuden tradition for også at spise kulmulens rogn.
Som andre torskefisk kan kulmulen tilberedes på flere forskellige måder. Den er særligt saftig og smagfuld som stegt, grillet eller bagt.
SUNDHED
Kulmulen er en meget mager fisk med kun 0,4 g fedt/100g. Den har et proteinindhold på ca. 16,5g/100g. Til gengæld er den særligt rig på selen, kalium og kalcium.
Læs mere om kulmule her > KEND DIN FISK
Kundekommentarer ()