Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.
Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.
Sæt en stor grydefuld godt saltet vand over at koge til nudler.
Skær agurken ud i ukurante, mundrette stykker.
Snit hvidløget super tyndt. Hak peanuts fint, og korianderen groft, både blade og stilke.
Kom koriander, peanuts, sweet chili og hvidløg op i en lille skål sammen med agurkerne. Rør godt rundt, og smag til med lidt salt, masser af limesaft og evt. lidt soya.
Skær pak choy i tynde både.
Når vandet bulderkoger, tilbereder du nudlerne efter anvisning på pakken.
Skær fisken i kuvertstykker.
Varm en pande op ved høj varme, og tilsæt en smule olie. Steg fisken i 3-4 min. på skindsiden, og derefter i ca. 30 sekunder på den anden side. Vil du have fisken gennemstegt, så lad den stege 3-4 min. på begge sider. Krydr med salt og friskkværnet sort peber.
Anret nudlerne i en dyb tallerken med fisk, agurk og pak choy ovenpå. Kom evt. overskydende marinade fra agurkerne med.
Kend din fisk: Kulmule
GASTRONOMISK
Kulmulens kød er hvidt og meget saftigt og er, sammenlignet med torskens kød, nemmere at holde saftigt ved tilberedning. Det ferske kød kan virke meget løst, men det samler sig ved tilberedning.
Kulmulen er især en delikatesse i Sydeuropa, men er også de senere år blevet mere værdsat i Danmark. Det er dog fortsat Sydeuropa, der aftager hovedparten af de kulmuler, der landes i Danmark. I Sydeuropa har man desuden tradition for også at spise kulmulens rogn.
Som andre torskefisk kan kulmulen tilberedes på flere forskellige måder. Den er særligt saftig og smagfuld som stegt, grillet eller bagt.
SUNDHED
Kulmulen er en meget mager fisk med kun 0,4 g fedt/100g. Den har et proteinindhold på ca. 16,5g/100g. Til gengæld er den særligt rig på selen, kalium og kalcium.
Læs mere om kulmule her > KEND DIN FISK
Kundekommentarer ()