Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.
Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.
Kom risene op i en lille gryde, og tilsæt den dobbelte mængde vand og lidt salt.
Bring risene i kog, skru ned for gryden, og lad risene koge 5-7 min. ved laveste blus under låg.
Sluk herefter for gryden, og lad risene dampe færdig under låg i ca. 10 min.
Sæt en stor gryde vand over at koge, og tilsæt et godt skud salt, ligesom hvis du skulle koge pasta.
Pluk pak choy ud i blade, og skær broccoli ud i små buketter. Skyl begge dele grundigt.
Når vandet bulderkoger, dypper du pak choy bladene et minut i gryden, blot så de lige falder lidt sammen. Dryp dem grundigt af, og bred dem ud på en tallerken, så de smider den værste varme.
Varm en stor pande op ved højeste blus, tilsæt en smule olie, og steg broccolibuketterne hårdt og kort, så de tager farve, men beholder en masse sprødhed.
Hak peanuts groft med en kniv. Skyl basilikum forsigtigt, og pluk den ud i blade.
Kom broccoli, pak choy, peanuts og basilikum op i en stor skål, vend rundt med kimchi blandingen, og smag til med salt og peber.
Rengør panden fra før med et stykke køkkenrulle, og varm den op igen.
Skær fisken ud i kuvertstykker, og krydr dem grundigt med salt og friskkværnet peber.
Læg fisken på panden og giv den evt. et let tryk med en palet de første 30 sekunder af stegningen.
Steg fisken i alt ca. 3-4 minutter på den ene side, vend den herefter, og steg den ca. 30 sekunder på den anden side. Har du en klat smør, kan du med fordel tilsætte den til panden, lige når du vender fisken. Vil du have fisken gennemstegt, så lad den stege 3-4 min. på begge sider.
Anret risene i bunden af en dyb tallerken med fisken ovenpå.
Kom grøntsagerne på siden, og husk at få al marinaden med.
Kimchi krydderiblanding indeholder:
Kundekommentarer ()