Kom risene op i en lille gryde og tilsæt den dobbelte mængde vand og lidt salt. Bring risene i kog, skru ned for gryden og lad risene koge 5-7 min ved laveste blus under låg. Sluk herefter for gryden og lad risene dampe færdig under låg - ca. 10 min.
Sæt en stor gryde vand over at koge og tilsæt et godt skud salt, ligesom hvis du skulle koge pasta.
Mens du venter på vandet, kan du plukke pak choy ud i blade og skære broccolien ud i små buketter. Skyl begge dele grundigt.
Når vandet bulderkoger, dypper du pak choy bladene et minut i gryden, blot så de lige falder lidt sammen. Dryp dem grundigt af og bred dem ud på en tallerken, så de smider den værste varme.
Varm en stor pande op ved højeste blus. Tilsæt en smule olie og steg broccolibuketterne hårdt og kort, så de tager farve men beholder en masse sprødhed.
Hak peanutsne groft med en kniv og skyl basilikum forsigtigt og pluk den ud i blade.
Kom broccoli, pak choy, peanuts og basilikum op i en stor skål og vend rundt med kimchiiblandingen. Smag til med salt og peber.
Rengør panden fra før med et stykke køkkenrulle og varm den op igen.
Skær fisken ud i kuvertstykker og krydr dem grundigt med salt og friskkværnet peber.
Læg fisken på panden og giv evt. fisken et let tryk med en palet de første 30 sekunder af stegningen. Steg fisken i alt ca. 3-4 minutter på den ene side og vend den herefter og steg den ca. 30 sekunder på den anden side. Har du en klat smør, kan du med fordel tilsætte den til panden, lige når du vender fisken.
Anret risene i bunden af en dyb tallerken med fisken ovenpå.
Kom grøntsagerne på siden og husk at få alt marinaden med.
Velbekomme!
Kimchi som i udgangspunktet er mælkesyre fermenteret napakål (kinakål) er i Korea en ufravigelig og fuldstændigt uundværlig del af basiskosten. Koreanerne spiser den til alle måltider, som en form for relish der bruges som ingrediens i et utal af koreanske retter, og dermed konsumeres i enorme mængder.
Kundekommentarer ()