Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.
Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.
Start med at skrælle kartoflerne, og skær dem i grove chunks. Kom dem i en gryde med rigeligt vand, og kog dem helt møre. Obs - tilsæt ingen salt endnu!
Skrub persillerødderne grundigt, og fjern toppen. Riv dem på den grove side af et råkostjern ned i en skål.
Skræl appelsinen, skær den i skiver, og herefter ud i mundrette bidder.
Dræn kapers, og hak 5-7 bær pr. kuvert.
Skræl skalotteløg, og snit fint med en skarp kniv.
Skyl persillen, og hak den groft. Snit stilkene fint med en kniv.
Bland persillerødder, appelsinstykker, kapers, løg og persillestilke og -blade sammen i skålen. Tilsæt ingen salt, men gerne et skud friskkværnet peber.
Sæt en stor pande over ved høj varme. Tilsæt en smule olivenolie.
Del fisken i kuvertstykker, og krydr dem grundigt med salt og friskkværnet peber.
Steg fisken i 3-4 min. på den ene side, indtil kødet begynder at få en mælkehvid farve, og derefter ca. 30 sek. på den anden side. Ønsker du fisken helt gennemstegt, skal du stege den i 3 min. på begge sider.
Hæld vandet fra kartoflerne, og tilsæt et godt skud olivenolie eller et par klatter smør. Mos kartoflerne med et piskeris, og smag til med salt og friskkværnet peber.
Anret mosen på en tallerken med fisk og persillerodscrudité ved siden af.
Velbekomme!
Kundekommentarer ()