0
Stegt torsk med quinoa, bagt grønt og tzatziki

Stegt torsk med quinoa, bagt grønt og tzatziki

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Forår, Sommer
Tilberedningstid:
30 minutter
Opskriftstype:
Fiskeretter
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
0 min.
Husk

Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter, salater og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.

OBS: Læs opskriften grundigt igennem inden du går i gang og find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.

løgtomater
1 min.
Bag grønt

Start med at tænde ovnen på 200 grader med grillfunktionen tændt.

Skær løg i kvarte, og halver tomaten. Gnid begge dele med lidt olivenolie, salt og friskkværnet sort peber. Bag dem midt i ovnen i ca. 25 min. på en bageplade, til begge er møre og har taget farve.

quinoa
5 min.
Kog quinoa

Kom quinoa i en kasserolle, og dæk med rigeligt vand. Kom lidt salt i vandet, og kog i ca. 15 min. Lad herefter quinoaen trække i vandet indtil servering.

ramsløgagurkgræsk yoghurt, 10%
15 min.
Lav tzatziki

Riv agurken på den grove side af et råkostjern. Knug så meget vand ud af agurkerne, som du kan.

Snit ramsløg i tynde strimler. Bland yoghurt, agurk og ramsløg i en skål, og smag til med lidt salt og godt med groftkværnet, sort peber.

torskefilet uden skind
25 min.
Steg fisken

Del fisken i kuvertstykker.

Varm en stor pande op ved høj varme. Tilsæt lidt olie, og steg fisken i 3-4 min. på den ene side og max 30 sek. på den anden side. Vil du have fisken helt gennemstegt, skal du stege den i 3 min. på begge sider. Krydr med lidt salt.

30 min.
Anretning

Anret drænet quinoa med fisk, tzatziki og bagt grønt på en tallerken.

Velbekomme!

Bonusinfo

Ramsløget findes helt naturligt i mange danske skove, typisk fra midt marts til maj. Vi kan vi derfor kun anbefale, at du stikker et smut i skoven og plukker ramsløg til et par omgange mere, når du har spist denne portion. Du kan både bruge bladene og selve løget, som gror under jorden.

Ramsløg gror oftest som store, brede områder i bunden af særligt løvskov, men du kan også være heldig at finde dem i parker. Ramsløg kan godt lide, at jorden er fugtig. Pluk forsigtigt de blade du skal bruge, så der både er nok til andre og til næste år.

OBS!! Vær opmærksom på, at ramsløget kan forveksles med den giftige liljekonval, høsttidløs og dansk arum. Ramsløget kan dog genkendes på både smagen og den kraftige duft af hvidløg, som ingen af de andre planter har. Er du i tvivl, så lad dem stå.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?