Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.
Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.
Kom linserne i en gryde med vand der dækker, og kog dem stille og roligt i ca. 15 min., til de er møre. Lad dem trække 5 min. i vandet derefter.
Halvér tomaterne, og kom dem op i en skål. Riv hvidløget fint, og tilsæt det til tomaterne sammen med sennep, et godt skud olivenolie og lidt eddike.
Hak skalotteløget fint, og vend det op i skålen.
Krydr med salt og friskkværnet sort peber, og vend godt rundt.
Pluk merian ud i blade.
Skyl broccolien, og skær den ud i buketter.
Del fisken i kuvertstykker.
Varm en pande godt op, og tilsæt lidt olie.
Steg broccolibuketterne hårdt og kort i 3-4 min., til de har taget farve, og stadig har bid. Krydr med salt.
Rengør panden med et stykke køkkenrulle, og tilsæt ny olie.
Steg fisken i 3-4 min. på den ene side, og maks. 30 sek. på den anden. Ønsker du fisken helt gennemstegt, skal du stege den i 3 min. på hver side.
Vend de drænede linser op i tomaterne, og anret blandingen på en tallerken.
Kom fisk og broccoli ved siden af, og slut af med at drysse med merian.
Kundekommentarer ()