0
Stegt kulmule og linsesalat med tomater og broccoli
Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter
Opskriftstype:
Fiskeretter
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
0 min.
Lad os starte med:

Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.

Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.

grønne linser
1 min.
Linser

Kom linserne i en gryde med vand der dækker, og kog dem stille og roligt i ca. 15 min., til de er møre. Lad dem trække 5 min. i vandet derefter.

cherry- eller blommetomaterdijon sennephvidløgskalotteløgmerian
3 min.
Tomater

Halvér tomaterne, og kom dem op i en skål. Riv hvidløget fint, og tilsæt det til tomaterne sammen med sennep, et godt skud olivenolie og lidt eddike.

Hak skalotteløget fint, og vend det op i skålen.

Krydr med salt og friskkværnet sort peber, og vend godt rundt.

Pluk merian ud i blade.

kulmulefilet uden skindbroccoli
10 min.
Broccoli

Skyl broccolien, og skær den ud i buketter.

Del fisken i kuvertstykker.

Varm en pande godt op, og tilsæt lidt olie.

Steg broccolibuketterne hårdt og kort i 3-4 min., til de har taget farve, og stadig har bid. Krydr med salt.

Rengør panden med et stykke køkkenrulle, og tilsæt ny olie.

Steg fisken i 3-4 min. på den ene side, og maks. 30 sek. på den anden. Ønsker du fisken helt gennemstegt, skal du stege den i 3 min. på hver side.

30 min.
Anretning

Vend de drænede linser op i tomaterne, og anret blandingen på en tallerken.

Kom fisk og broccoli ved siden af, og slut af med at drysse med merian.

Næringsindhold pr. person:

Energi:
760 kcal
Fedt:
38 g
heraf mættede fedtsyrer:
4,2 g
Kulhydrat:
38,2 g
heraf sukkerarter:
7,5 g
Kostfibre:
23,1 g
Protein:
55 g

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?