Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.
Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.
Forvarm ovnen ved 200 grader varmluft. Dæk en bradepande med bagepapir.
Skær squashen i små tern, og vend med halvdelen af krydderiblandingen og 1/2 spsk. olie pr. person.
Bag squashen i ca. 20 min., indtil den er blevet helt mør.
Skyl risene grundigt i rigeligt koldt vand. Hæld dem i en gryde, og rør rundt med en ske eller med hånden. Kassér derefter vandet, der er blevet hvidt. Gentag, indtil vandet er klart. Hæld risen i en kasserolle og fyld op med vand, så det dækker ca. 3 cm over risen. Tilsæt lidt salt og kog risen i ca. 20 min og lad det hvile 5 min efterfølgende.
Pil hvidløget, og skræl ingefæren. Riv begge dele på den fine side af et rivejern, og kom i en gryde. Tilsæt fløden sammen med tomatpure, resten af garam marsala, 1/2 tsk. sukker pr. person og citronsaften, og bland godt rundt.
Varm gryden stille og roligt op i ca. 5 min., indtil sovsen har fået en cremet konsistens, og smagen er dyb og rund. Smages til med salt og peber.
Varm en pande op ved middelhøj varme.
Steg kyllingen i 1 tsk. olie pr. pers. i ca. 4-5 min. på hver side, indtil den har fået godt med farve,og lige netop er gennemstegt.
Krydr godt med salt og peber.
Servér kylling med sovs, butternut og ris.
Kundekommentarer ()